Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:356550
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Mērķis: Asinsspiediena mērīšana
Darbība: Paņemu sfigmomanometru, fonendoskopu , vati, dezinficējošu līdzekli( cutaseptF). Ar vati dezinficēju fonendoskopa daļas. Vēl nepieciešams rakstāmais ar dokumentācijas lapu. 2. Dodos pie pacienta un identificēju pacientu.3. nomazgāju rokas.4. Izskaidroju procedūras gaitu.5. lūdzu pacientam atbrīvot roku līdz plecam no apģērba. 6. Uz atkailināta augšdelma virs a.brachialis aptinu manšeti apmēram 2-3 cm virs elkoņa locītavas, tā lai caurulītes būtu novietotas uz leju. 7. Pārliecinos, vai manometrs ir novietots tā , ka var viegli redzēt ciparus. 8. Ieliku ausīs fonendoskopa ausu uzgaļus, novietoju fonendoskopu elkoņa locītavas rajonā uz brahiālās artērijas. 9. Piepumpēju manšeti ar gaisu un lēnām izlaižu no tās gaisu vienlaicīgi klausoties skaņas. 10. Iegūtos rezultātus dokumentēju.
Mērķis: Noteikt ķermeņa temperatūru.
Darbība: Ķermeņa temperatūru mēra ar elektronisko termometru. Nomazgāju rokas. Sakārtoju vajadzīgo aprīkojumu. Ņemu iepriekš dezinficētus termometrus, pārbaudu vai tie nav bojāti. Identificēju pacientu. Izskaidroju procedūras norises gaitu. Atbrīvoju no drēbēm padusi, ja pacients pats to nespēj. Ieslēdzu elektronisko termometru un ielieku pacientam to padusē. Mēru temperatūru tik ilgi līdz termometrs pats nopīkst. Izņemu termometru un nolasu rezultātu. Izslēdzu termometru un ievietoju traukā ar dezinficējošu šķidrumu. Nomazgāju rokas. Iegūto rezultātu dokumentēju.
Mērķis: Ievadīt pacientam perifērās vēnas katetru.
Darbība: Nomazgāju rokas. Sterili salieku nepieciešamo aprīkojumu(šālīti, kurā ir spirtā samērcēti tamponi, žņaugs, i/v katetrs, 10ml šļirce ar NaCl 0,9% katetra izskalošanai, plāksteris, cimdi) Nogādāju nepieciešamo aprīkojumu pie pacienta gultas. Identificēju pacientu. Izskaidroju pacientam procedūras norises gaitu. Nodrošinu pacientam intimitāti, palīdzu viņam ieņemt guļus stāvokli. Uzvelku cimdus. Apskatu injekcijas vietu, novērtēju ādas izskatu, izpalpēju vēnu. Injekcijas vietu notīru ar spirtā samērcētiem tamponiem virzienā no centra uz perifēriju. Pieloku katetra lokanos spārniņus. Noņemu aizsargvāciņu no adatas, turot adatu un katetru tā, lai kopā ar noņemamo vāciņu nenomauktu katetru no adatas. Uz augšu no injekcijas vietas uzlieku venozo žņaugu. Punktēju vēnu, uzliekot īkšķi uz katetra austiņas. Bīdu katetru pa metāla adatu uz priekšu. Spārniņus fiksēju pie ādas. Vēnu katetra galā aizspiež un izņem adatu, izskaloju katetru un aizskrūvēju katetru ciet. Uzlieku plāksteri, kas speciāli domāts i/v katetriem. Sterili pārsienu punkcijas vietu. Novelku cimdus un nomazgāju rokas. Dokumentēju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties