Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kvantitatīvie darbaspēka tirgus rādītāji Latvijā

     Novērtēts!

    Referāts17 Ekonomika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:356426
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Darbaspēka tirgus un to raksturojošie faktori    5
2.  Latvijas darbaspēka tirgus kvantitatīvo rādītāju situācijas analīze    9
2.1.  Demogrāfiskā situācija Latvijā    9
2.2.  Ekonomiski aktīvo iedīvotāju raksturojums    11
2.3.  Ekonomiski neaktīvo iedzīvotāju raksturojums    15
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Darbaspēks ir katra uzņēmuma neatņemama sastāvdaļa. Tie ir cilvēki, kas spēj virzīt uzņēmumu attīstībā vai lejupslīdē. No šiem cilvēkiem ir atkarīgi dažādi rādītāji un jaunās iespējas.
Ļoti liela loma darbaspēka tirgū ir ta kvantitatīvie rādītaji, kas ir cieši saistīti ar kopējo demogrāfisko situāciju valstī, Latvijas sliktā demogrāfiskā situācija ir novedusi pie tā, ka ir samilzušas problēmas, kas saistītas ar darbaspēka trūkumu. Zīmīgi, ka kaut arī plaši tiek apspriesta kvalificēta darbaspēka trūkums par problēmu ir kļuvis ne tikai kvalificēta, bet arī nekvalificēta darbaspēka trūkums Latvijas darbaspēka tirgū.
Protams, nevar uzskatīt, ka par pamatu pašlaik esošajam darbaspēka stāvoklim un tā problēmām Latvijā ir uzskatāmi tikai tā sliktie kvantitatīvie rādītaji, bet tomēr mūsu valsts demogrāfiskā situācija ar katru gadu pastiprina slikto iespaidu un slogu uz darbaspēka tirgu.
Ir jāatzīmē, ka svarīgi ir noteikt kādi tieši faktori tad ietekmē pašreizējo situāciju Latvijas darbaspēka tirgū un problēmas, kas tajā pašlaik pastāv. Akcentējot šīs problēmas vajadzētu saprast, ka tās tomēr ir saistītas ar ļoti daudziem un dažādiem faktoriem, kuru dēļ tās ir ļoti grūti kopēji apvienot, jo šie faktori ir rodami daudzās tautsaimniecības un kopējās Latvijas kā valsts uztveres un pārvaldes sfērās. Jāapzinās, ka apskatot darbaspēka stāvokli Latvijā un tā problēmas ir jāņem vērā gan Latvijas demogrāfisko situāciju, gan valsts pārvaldes birokrātisko situāciju, gan kopējo attieksmi pret izglītības, zinātnes un darba tirgus attīstību kopumā, kā arī daudzas citas mūsu ikdienas dzīves problēmas.
Neskatoties uz šiem dažādajiem ietekmes faktoriem, svarīgi ir rast risinājumu šīm problēmām un citu valstu piemērus, uz kuriem varētu balstīties, risinot Latvijas darbaspēka problēmas, uzlabojot tā kvantitatīvos rādītajus un stabilizējot kopējo Latvijas darbaspēka tirgus situāciju. Ņemot vērā darba tēmas dažādus aspektus un nozīmību, darba mērķis ir izpētīt kopējos kvantitāvos darbaspēka tirgus rādītājus Latvijā, šo rādītāju problēmas un to risināšanas iespējas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties