Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355513
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

BBC vēsta, ka negadījumā ievainoti 120 cilvēki, triju veselības stāvokli ārsti vērtē kā kritisku. Devečeras pilsētā un Kolontaras ciematā vietām izveidojies divus metrus biezs dubļu slānis, ar kuru cīnās gan ārkārtas situāciju departamenta speciālisti, gan Ungārijas armijas karavīri, kas tērpušies īpašos aizsargtērpos. Pavisam no rezervuāra noplūduši 600 līdz 700 tūkstoši kubikmetru dubļu - BBC aptaujātie speciālisti norādījuši, ka cilvēkiem bīstami tie ir iekļūstot elpvadā vai barības vadā, tomēr dubļi var radīt arī ādas apdegumus. Devečeras pilsētas mērs Tamass Toldi aģentūrai MTI stāstījis, ka gandrīz 90 cilvēku jau vērsušies pie ārstiem, sūdzoties par ķīmiskiem apdegumiem. Gioras pilsētas slimnīcas ārsts Peters Jakaboss, uzstājoties valsts televīzijā aicinājis pie ārstiem vērsties arī cilvēkus, kuriem ir samērā nelieli apdegumi - pastāv bažas, ka, brūces neārstējot, ķimikālijas var ieēsties cilvēka audos.
Avārija 4.oktobra vakarā notikusi alumīnijas ražošanas rūpnīcā Ajkai Timfoldgyar Zrt un tās iemesls pagaidām nav zināms. Ungārijas varasietādes neinformē arī, vai cietušo vidū ir rūpnīcas strādnieki. Vairāki eksperti notikušo jau nodēvējuši par nopietnu ekoloģisko katastrofu, kuras seku pilnīgai novēršanai, varētu būt nepieciešami vairāki gadi. Lai novērstu briesmas, izplūdušos dubļus nepieciešams savākt pilnībā - tiem izžūstot gaisā nonāks putekļi, kuru ieelpošana var apdraudēt cilvēkus, uzsver AP, atsaucoties uz speciālistiem.
Ungārijas vides valsts ministrs Zoltans Illess paziņojis, ka 4.oktobrī noplūde no rezervuāra turpinājusies un pēc viņa aplēsēm izplūduši jau gandrīz miljons kubikmetru toksisko dubļu, kas piesārņojuši vairāk nekā 40 kvadrātkilometru lielu platību. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1311056
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties