Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355269
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  KOPSAVILKUMS    4
1. A.  IECERES PAMATOJUMS    6
A.1.  INFORMĀCIJA PAR UZŅĒMUMU, TĀ STRATĒĢIJU, VADĪBU    7
A.2.  PIEDĀVĀTAIS PRODUKTS    11
A.3.  PAKALPOJUMA TIRGUS NOVĒRTĒJUMS, MĀRKETINGA PLĀNS    12
A.4.  PROBĒMAS UN RISKI    19
A.5.  IECERES ĪSTENOŠANAS KALENDĀRAIS GRAFIKS    20
2.B.  FINANSIĀLIE APRĒĶINI    21
B.1.  PIRMSDARBĪBAS UZSĀKŠANAS IZMAKSAS    21
B.2.  NAUDAS PLŪSMAS, IZMAKSU PLĀNS    21
B.3.  PEĻŅAS VAI ZAUDĒJUMU PLĀNS    25
B.4.  BILANCE    27
B.5.  PLĀNOTO FINANŠU REZULTĀTU NOVĒRTĒJUMS    27
  PIELIKUMI    28
Darba fragmentsAizvērt

Biznesa plāna idejas pirmsākumi meklējami tālajā 1997.gadā, kad gada vistumšāko rudens mēnesi pavadīju tālu projām no mājām, Portugālē, mācoties Eiropas Savienības Phare projekta finansētajos kursos par pārtikas nekaitīguma nodrošināšanu. Tad vēl īsti pat nenojautu, ka pavisam drīz šī tēma būs aktuāla arī Latvijā, jo pavisam drīz, 1998.gada 19.februārī tika izsludināts un 20.martā stājās spēkā Pārtikas aprites uzraudzības likums , kurš noteica minēto nekaitīguma prasību obligātu nodrošināšanu visos pārtikas aprites posmos arī Latvijā. Salīdzinot situāciju 1998.gadā, kad Latvijā pārtikas uzņēmumu bija nedaudz, ar šodienas situāciju, jāsecina, ka katru dienu tiek dibināti arvien jauni uzņēmumi un gandrīz katrs otrais ir saistīts ar pārtiku. Tātad pārtikas uzņēmumu ir ļoti daudz un ne visos strādā cilvēki ar speciālo profesionālo izglītību, kā tas bija agrāk.
Pārtikas aprite ir viena no visstingrāk reglamentētajām uzņēmējdarbības jomām un cilvēkiem, kas kā komersanti iesaistās kādā no pārtikas aprites posmiem, ir jābūt gataviem ievērot virkni normatīvo aktu prasību, gan Eiropas Savienības regulas un lēmumus, gan Latvijas likumus un Ministru Kabineta noteikumus. Atbilstoši normatīvo aktu prasībām, par pārtikas nekaitīgumu un kvalitāti atbildīgs ir pārtikas uzņēmums. Lai garantētu patērētājiem drošu un nekaitīgu pārtiku, pārtikas uzņēmumiem ir jāievieš paškontroles sistēma, kas ietver katra pārtikas aprites posma uzraudzību un analīzi, nosaka posmus pārtikas apritē, kas ir kritiski jeb bīstami pārtikas drošībai un nekaitīgumam un ievieš efektīvas kontroles un uzraudzības procedūras šajos posmos.
Biznesa iecere ir saistīta ar pakalpojumu sniegšanu – izglītojošo semināru veidā pārtikas apritē nodarbinātajām personām, ko reglamentē Latvijas valsts normatīvie akti, kā arī, lai paplašinātu vispārējās zināšanas par iespējamiem riskiem, cēloņiem un kopsakarībām, rada draudus nekaitīgas pārtikas ražošanai.
Idejas īstenošanai tiek dibināts Mikrouzņēmums, kurā strādās 4 darbinieki.
Idejas īstenošanai nepieciešamie līdzekļi ir SIA pamatkapitāls ir 2000 Ls, kas viss ir naudas līdzekļos, taču tas ir nepietiekoši, tāpēc uzņēmuma dibinātāji nolēma ņemt kredītu 15000 Ls apmērā Hipotēku bankā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties