Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355022
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.07.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Laikraksti Diena un Neatkarīgā rīta avīze ir Latvijas ietekmīgākie rīta laikraksti. Avīze Diena ir populārākais laikraksts rīdzinieku vidū, taču Neatkarīgo lasa citās pilsētās un to rajonos, ne tik izteikti Rīgā. Lauku rajonos Neatkarīgo tomēr apsteidz Lauku avīze1, taču Neatkarīgā savā dizainā un struktūrā ir mūsdienīgāka un ērtāk lietojama. Diena un Neatkarīgā bieži vien aptver līdzīgas tēmas, bet to nostādne mēdz atšķirties. Abi laikraksti savu struktūru ir veidojuši pēc rietumu standartiem; tām ir tematiskie pielikumi, kas padara šos laikrakstus par visas ģimenes lasāmvielu. Tomēr pielikumi šajā pētījumā netiks apskatīti, jo redakcijas nostādni un tēmu prioritāšu veidošanu parāda pats laikraksts (pamats).
Viens no galvenajiem kritērijiem, kas veido avīzi, ir auditorija. Apmēram divas trešdaļas strādājošo lasa rīta laikrakstus, nevis nedēļas izdevumus.2 Aktīvākie rīta laikrakstu lasītāji ir cilvēki vecumā no 20 līdz 49 gadiem.3 Šo var dēvēt par kvalitatīvo auditoriju – aktīvajiem pelnītājiem un patērētājiem. Tomēr Dienu un Neatkarīgo šķir lasītāju izglītība, ienākumi un sociālais statuss (kaut arī abu avīžu cena ir vienāda – Ls0,25). Biznesa cilvēki, kuru lielākais vairums tomēr ir Rīgā, pārsvarā izvēlas Dienu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115195
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties