Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:354912
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

IV DAĻA
Tēzes.
1. Komerclikums ir Latvijas normatīvais akts, kurā noteiktas komercdarbības tiesiskās normas; tajā definēti komersanta, komercdarbības, komercreģistra un citi ar komercdarbību (uzņēmējdarbību) saistīti jēdzieni, nosacījumi un ierobežojumi.
2. Komersants ir komercreģistrā ierakstīta fiziskā persona (individuālais komersants) vai komercsabiedrība (personālsabiedrība un kapitālsabiedrība).
3. Komercdarījumi ir komersanta tiesiskie darījumi, kas saistīti ar komercdarbību.
4. Reklāmai jābūt likumīgai, patiesai un objektīvai, tā veidojama saskaņā ar godprātīgu reklāmas praksi, tā nedrīkst mazināt sabiedrības uzticēšanos reklāmai, un tai jāatbilst godīgas konkurences principiem, un tajā atļauts iekļaut tikai tādus paziņojumus vai vizuālos attēlus, kas nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas.
5. Lai sabiedrībai būtu pieejama informācija, kura ir iestādes rīcībā vai tai ir pienākums to rādīt ir pieņemts likums par informācijas atklātību, taču tas attiecas tikai uz dokumentētu informāciju.
6. Konkurences tiesiskais regulējums ir nepieciešams, lai nebūtu saskaņotas darbības tirgū un pārlieku liela valsts atbalsta un stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas.
7. Fizisko personu datu aizsardzības likuma mērķis ir aizsargāt fizisko personu pamattiesības un brīvības, it īpaši privātās dzīves neaizskaramību, attiecībā uz fiziskās personas datu apstrādi.
8. Starptautiskais Valūtu fonds ir cieši saistīts ar pasaules valūtas sistēmu, tā viens no galvenajiem uzdevumiem ir saglabāt zeltu kā likvīdā līdzekļa lomu.
9. Viens no galvenajiem uzdevumiem, lai Latvija varētu pāriet uz eiro, ir Māstrihtas kritēriju izpilde, viens no tā punktiem ir, ka valsts budžeta deficīts nedrīkst pārsniegt 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP).
10. Vērtspapīru birža NASDAQ OMX Riga ir vienīgais licencētais vērstpapīru tirgus organizētājs Latvijā, kurai pieder 100% Latvijas Centrālā depozitārija akciju.
11. Latvijas Centrālā depozitārija veic finanšu instrumentu centrālās bankas funkcijas - uzskaita, glabā un veic norēķinus ar visiem Latvijā publiski izlaistiem finanšu instrumentiem, un tam ir piešķirts nacionālā depozitārija statuss.
12. Privātais pensiju fonds ir licencēta finanšu sabiedrība, kas pieņem pašu privātpersonu un viņu labā iemaksātos līdzekļus un organizē to apsaimniekošanu, lai nodrošinātu šīm personām naudas uzkrājumus vecumdienām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties