Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:353305
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2005. gada decembrī ANO Attīstības programma noslēdza savu darbību Latvijā. Kopš biroja izveidošanas 1992. gadā UNDP ir palīdzējusi Latvijai tās straujajā pārejas periodā gūt pieeju intelektuālajiem un finanšu resursiem, lai sekmētu ilgtspējīgu tautas attīstību.
UNDP ir palīdzējusi veidot un stiprināt valsts pārvaldes sistēmu, attīstīt pilsonisko sabiedrību. Nozīmīgākais UNDP ieguldījums ir bijis sabiedrības integrācijas, cilvēktiesību, HIV/AIDS, vides aizsardzības jomās. Īpašu uzmanību UNDP veltījusi nabadzības mazināšanas jautājumiem. Sabiedrībai nozīmīga bijusi UNDP līdzdalība tādu institūciju izveidē kā Valsts cilvēktiesību birojs, Latviešu valodas atbalsta valsts aģentūra un Tiesnešu mācību centrs. Pēdējos gados UNDP palīdzēja stiprināt arī ES Struktūrfondu apguves sistēmas.
Kopumā UNDP Latvijā koordinējusi un īstenojusi vairāk nekā 70 projektus 11 jomās, sadarbojoties ar 117 Latvijas partneriem. Gadu gaitā attīstības mērķim UNDP Latvijā piesaistīja vairāk nekā 22,7 miljonus ASV dolāru no sava, donorvalstu budžetiem un starptautisko organizāciju fondiem.
No 2006.gada darbojas ANO informācijas centrs, kas atrodas Akadēmiskajā bibliotēkā, Rūpniecības ielā 10.
Pieejamie resursi: ANO aģentūru un Latvijas valsts un nevalstisko organizāciju un iestāžu publikācijas, ziņojumi, periodiskie izdevumi, pētījumi, uzziņu un statistikas izdevumi, videofilmas un CD-ROM par ANO saistītām tēmām pasaulē un Latvijā, sociālo integrāciju, demokratizāciju, sociālo un ekonomisko attīstību, sociālo veselību, nabadzību, dzimumu līdztiesību, cilvēktiesībām, apkārtējo vidi u.c. tēmām;
No 1991.gada darbojas Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvniecība Latvijā. PVO pārstāvniecība Latvijā kalpo kā tiešā saite starp Latviju, PVO Eiropas reģionālo biroju Kopenhāgenā, PVO galveno mītni Ženēvā un citām PVO institūcijām.
No 1991.gada Latvijā darbojas arī PVO Informācijas un dokumentācijas centrs, kas atrodas Rīgas Stradiņa Universitātes bibliotēkā. Ikvienam interesentam centrā ir pieejama plaša speciālā literatūra par sabiedrības veselības norisēm pasaulē.
No 1994.gada darbojas UNESCO Latvijas nacionālā komisija, kas ir neatkarīga Latvijas Republikas institūcija ar valdības konsultatīvas iestādes funkcijām. Latvijas Nacionālās komisijas mērķ¬is ir sniegt ieguldījumu Latvijas sabiedrības un visas cilvēces attīstībā, sekmējot pasaules valstu intelektuālo sadarbību izglītībā, zinātnē un kultūrā, kā arī popularizēt Latvijas izglītības, zinātnes un kultūras sasniegumus, pozitīvo pieredzi un tradīcijas, tādējādi veidojot pozitīvu Latvijas tēlu pasaulē.
No 1998. gada Latvijā darbojas Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) pārstāvniecība, kas gan neietilpst ANO sistēmā, bet ir saistīta ar to. IOM darbības mērķis ir sakārtotas migrācijas kustības plūsmu nodrošināšana visā pasaulē un pārceļotāju apmešanās un integrācijas atvieglošana uzņēmējvalstu ekonomiskajā un sociālajā struktūrā; valstu un starptautisko organizāciju, valstisko un nevalstisko organizāciju sadarbības veicināšana migrācijas jautājumu izpētei un konsultācijām ne tikai par migrācijas procesu, bet arī par pārceļotāju kā atsevišķu cilvēku specifisko situāciju un vajadzībām.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties