Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:352295
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Brīva prese ir tad, kad žurnālisti netiek pakļauti ārējai kontrolei un līdz ar to pastāv neatkarīgā prese. Tā ir prese, ka nekalpo nevienai vara un ko vara nevar manipulēt.
Kvalitāte žurnālistikā tiek saistīta ar noteiktiem profesionalitātes standartiem, kuru ievērošanu ir iespējams pārbaudīt. Bet visas noteiktā kvalitātes prasības nav iespējams izpildīt. Galvenās prasības ir: pirmkārt, kompleksitātes mazināšana (atbilstība faktiem, vienkāršošana un saprotamība); otrkārt, aktualitāte (novitāte un svarīgums); treškārt, oriģinalitāte (lasīšanas rosinājums un pastāvīga izpēte, pretēja alternatīva informācija; ceturtkārt, caurskatāmība/ refleksivitāte (ziņošanas apstākļu atklāšana un avotu kritika); piektkārt, objektivitāte (atbilstība faktiem, informatīvās vērtības rādītāju/ atlases noteikumu ievērošana, ziņu un viedokļu nošķiršana, viedokļu daudzveidība, korektums/ līdzsvarotība un fona informācija). Mediju kvalitāte ir saprotama, kā publicistiskās un ekonomiskās kvalitātes savienošana.
Mediji ir svarīgs sabiedrības transformācijas faktors, ja transformāciju saprotam kā modernizācijas procesu, kur sasniedzamais mērķis principā ir zināms un galveno procesa dalībnieku mērķtiecīgi veicināts. Tādējādi Latvijas plašsaziņas līdzekļu nākotnes redzējuma teorētisko pamatu veido sistēmteorētiskā pieeja, dodot priekšroku funkcionāli strukturālajai sistēmteorijai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties