Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:351472
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Tiesību kodolu veido normu kopums, kas nosaka saskanīgu tiesisku kārtību un jebkuras tiesību sistēmas pamatelementi ir normas.
2. Sociāla norma – relatīvi konkrēts un loģiski pilnīgs pamatatzinums, noteikums, paraugs, ar kura palīdzību tiek regulētas attiecības cilvēku (individuālo un kolektīvo subjektu) starpā.
3. Sociālās normas ir cilvēces izziņas produkts, kas ir fiksēts informatīvā (kognitīvā) veidā par pagātnes un tagadnes racionālākajām uzvedības un darbības formām, kas ir iesakņojušās prakse un virza cilvēkus pa visoptimālāko ceļu uz produktīvu un sociāli noderīgu rezultātu iegūšanu.
4. Sociālās normas ir svarīgākais sociālās regulācijas līdzeklis.
5. Tiesību normas – vispārēja satura uzvedības noteikumi, kam piemīt visiem obligāts raksturs, kas apveltī (piešķir) tiesību subjektus ar tiesībām un pienākumiem un noteikumu neievērošanas gadījumā paredz atbildību.
6. Normas elementiem jābūt savstarpēji saistītiem, jo bez hipotēzes tiesību norma ir bezjēdzīga, bez dispozīcijas tā nav iedomājama, bez sankcijas norma ir bezspēcīga.
7. Sankcija faktiski ir jauna norma (aizsargājošā), kas ir uzvedības noteikums pret tiesību pārkāpēju piespiedu līdzekļus piemērojošai valsts institūcijai.

Ieteikumi
Lai veiksmīgi tiktu pielietotas tiesību normas ir nepieciešams tās izprast un pielietot noteiktajā situācijā. Tiesību normu ievērošanai ir jābūt pozitīvam tiesiskam regulējumam. Juristam ir jāprot izskaidrot tiesību normas iespējamo vārdisko jēgu. Jurista praksē jāizmanto pareizs tiesību normu pielietojumu.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1354164
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties