Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:351426
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Interešu daudzveidības problēmas demokrātiskās sistēmās.
Demokrātijas teorētiskās koncepcijas trūkumi:
Demokrātija ir ne vien pol rež, bet arī attiecīgs dzīvesveids, kas balstās uz saprašanu. Līdz ar to dem ir nepatstāvīga un trausla, tāpat kā viss nepārtrauktā kustībā esošais un pārmaiņām pakļautais; -grūti pieņemt lēmumu par spēka pielietošanu dem aizsardzībai; -nereti sociālā un idejiski politiskā sab diferenciācija rada tādu plurālismu, kad pat, ielaižoties kompromisos, gruti noteikt to vairākumu, kura griba būtu jārealizē valsts pol./// Dem veicina masu pol aktivitāti, kas var būt gan konstruktīva, gan destruktīva (graujoša). Dem rež valstī var pāriet anarhijā, haosā, un sab var kļūt nepārvaldāma. Var izveidoties bīstams stāvklis – “pūļa vara”. // Pol vara dem vēlēšanu rezultātā var nonākt pretrunā ar kompetenci un profesionālismu pol.// Dem īstenošanu traucē: 1. Vāja ek bāze; 2. Soc porb; 3. Zema pol kult un atbildība valstī kopumā; 4. Sab šķelšanās naidīgās grupās.// Dem rež grūti novērst varas ļaunprātīgu rīcību: demagoģiju, manipulāciju ar sab domu, korupciju.
Kāpēc demokrātija šķiet pievilcīga
varas sist tiesiskums ir autonoms, jo balstās uz brīvām vēlēšanām; -sab struk ir heterogēna- neviendabīga, jo sastāv no dažādiem pol virzieniem,kas veido pol konkurenci, cīnoties par valss varu.; -Valsts iekārtas org ir plurālistiska, jo pārstāv visus dem ievēlētos pol spēkus; -Tiesus sit nozīme un vērt ir nesatricināma.
Demokrātijas kritika no totalitārista viedokļa
Draudi demokrātijai: -Nopietnus draudus dem iekārtai rada ek neveiksmes. Nepareizi sist risinājumi, kā aŗi ilgstošā sliktā saimnieciskā konjunktūra veicina sabiedrībā tik lielu saspīlējumu un neapmierinātību, ka to var izmantoto dem pretinieki, lai to gāztu.; -Draudus rada arī kara briesmas. Kara apstākļos var rasties bažaas vai dem brīvības netiks izmantotas, lai vājinātu valsts aizsardzības spēkus.; -Dem iekārta vāji pacieš iekšējās cīņas uz etniskā, rasu vai reliģiskā pamata.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116030
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties