Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:349889
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Riska būtība    4
  Riska pārvaldīšana un samazināšana    4
  Piemēri    4
Darba fragmentsAizvērt

AS Trasta komercbanka
Bankas likviditātes rādītājs 2008. gada beigās bija 42.43%, kas ir virs FKTK noteiktā minimālā 30% līmeņa. Jāatzīmē arī tas, ka 2008. gada novembrī Banka atmaksāja septiņām Eiropas bankām sindicēto aizdevumu 16 miljonu EUR apmērā. Līdz ar to Banka ir pilnībā norēķinājusies par savām sindicētajām saistībām. Banka regulāri plāno pasākumus pietiekoša likviditātes līmeņa nodrošināšanai. Lai nodrošinātu pietiekamu likviditāti Banka regulāri novērtē un kontrolē aktīvu un pasīvu termiņstruktūru. Banka uztur likvīdos aktīvus saistību izpildei pietiekamā apjomā, bet ne mazāk kā 30% no tekošo saistību kopsummas (likviditātes
rādītājs). Likviditātes krīze Bankas izpratnē ir brīdī, kad ikdienas likviditātes koeficients kļūst zemāks par 35%. Šajā gadījumā Banka veic virkni pasākumus ar mērķi paaugstināt likviditātes rādītājus. Šie pasākumi ietver sekojošās darbības:
Bankas kredītportfeļa optimizācija, neizmantoto kredītlīniju monitorings, kredītportfeļa daļas pārkreditēšana citās finanšu institūcijās, likviditātes portfeļa pārvaldīšana, starpbanku kredītu portfeļa ar termiņu ne ilgāk par 1 nedēļu samazināšana, repo – darījumi, pamatlīdzekļu pārvaldīšana, akcionāru palīdzības piesaiste, klientu bāzes ar termiņnoguldījumiem palielināšana, klientu bāzes ar noguldījumiem līdz pieprasījumam palielināšana, papildus finansējuma piesaiste u.c.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties