Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:349359
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 101 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Аннотация    4
  Darbā lietotie saīsinājumi    7
  Ievads    8
  2.1.    ES nostāja uz tiešo nodokļu harmonizāciju dalībvalstīs24
  Nobeigums    78
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    84
  Pielikumi    89
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienības dalībvalstu nodokļu likumdošanas harmonizācija ir ļoti sarežģīts process, kas prasa gan spēkus no valstu puses, gan laiku tā īstenošanai.
Diplomdarbs sastāv no 4 nodaļām, kurās tiek apskatīta un izvērtēta Eiropas Savienības nodokļu sistēma un politika, aplūkotas un analizētas nodokļu jomā izvirzītas prasības un mērķi attiecībā uz nodokļu likumdošanas harmonizāciju dalībvalstu starpā; aplūkots un izvērtēts dalībvalstu nodokļu likumdošanas harmonizācijas process tiešo un netiešo nodokļu jomā, analizēta uzņēmuma ienākuma nodokļa bāzes harmonizācijas iespēja un piedāvāti risinājumi veiksmīgai uzņēmumu un iedzīvotāju nodokļu harmonizācijas īstenošanai, kā arī piedāvāti priekšlikumi pievienotās vērtības nodokļa, akcīzes nodokļa un muitas nodokļa harmonizācijas jomā; apskatīti un izvērtēti Eiropas Savienības tiesību akti, izpētīta dalībvalstu nodokļu likumdošanas atbilstība ES Direktīvām un Regulām, kā arī citiem regulējošiem normatīvajiem aktiem; izvērtēta nodokļu administrācijas loma nodokļu harmonizācijas procesā, un novērtējot Eiropas Savienības uzdevumus, piedāvāti risinājumi ES dalībvalstu nodokļu likumdošanas veiksmīgai harmonizācijas īstenošanai.
Darbā ir izmantotas redukcijas, dedukcijas, sintēzes, analīzes, loģiski konstruktīvā, grafiskā, pētnieciskā, aprakstošā un salīdzinošā metodes.

Eiropas Savienība šobrīd ir visspilgtākais starptautiskās ekonomiskās integrācijas piemērs un šī integrācija ir daļa no mūsdienu starptautisko ekonomisko attiecību sistēmas. Viens no ekonomisko attiecību sistēmas kritērijiem ir saistīts ar dalībvalstu nodokļu likumdošanas harmonizāciju Eiropas Savienības prasībām un nosacījumiem. Tā kā Eiropas Savienības valstīs joprojām saglabājas ievērojamas atšķirības nodokļu likumdošanā, kā arī nodokļu likmēs un to iekasēšanā (īpaši tas attiecas uz netiešajiem nodokļiem, kas ietekmē brīvu tirdzniecību un sadarbošanos starp dalībvalstīm), bet Eiropas Savienības vienota tirgus attīstībai ir nepieciešami vienādi uzņēmējdarbības apstākļi, lai nodrošinātu efektīvu konkurenci kopējā tirgū, tad rodas svarīgs jautājums, kā panākt, lai dalībvalstis noteiktā termiņā Eiropas Savienības izdotas Regulas un Direktīvas nodokļu jomā ievestu valstu iekšējās nacionālajās tiesībās, lai ES teritorijā pastāvētu vieni un tie paši nosacījumi.
Darba tēma ir izvēlēta saistībā ar to, ka Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā un kļūstot par tās dalībvalsti, aktuāla problēma radās nodokļu likumdošanas saskaņošanā jeb harmonizācijā ar ES Direktīvām un Regulām, kas arī ir ne tikai Latvijas valsts, bet arī katras ES dalībvalsts būtiska un svarīga problēma, jo nodokļu sistēmas dalībvalstīs vēl joprojām ir ļoti dažādas. Pie tam lielākā daļa dalībvalstu cenšas saglabāt šīs atšķirības, pretojoties nacionālās suverenitātes ierobežošanai.
Darba mērķis – izvērtēt un analizēt Eiropas Savienības dalībvalstu soļus nodokļu likumdošanas harmonizācijā un Eiropas Savienības piedāvātos priekšlikumus un uzdevumus veiksmīgai nodokļu likumdošanas harmonizācijas īstenošanai visā Eiropas Savienības teritorijā.

Darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti šādi uzdevumi:
Sniegt izpratni par šobrīd Eiropas Savienībā pastāvēto nodokļu sistēmu un nodokļu politikā izvirzītiem galvenajiem mērķiem nodokļu likumdošanas harmonizācijā;
Izpētīt un izvērtēt Eiropas Savienības Direktīvu un citu tiesību aktu prasības nodokļu likumdošanas jomā;
Analizēt dalībvalstīm piedāvātus Eiropas Savienības priekšlikumus nodokļu likumdošanas veiksmīgai harmonizācijai;
Izpētīt un analizēt administrācijas darbību, vienotas bāzes nepieciešamību un informācijas apmaiņu starp dalībvalstīm;
Apskatīt, izvērtēt un atrisināt problēmas saistītas ar nodokļu likumdošanas harmonizāciju tiešo un netiešo nodokļu sfērā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −42,96 €
Materiālu komplekts Nr. 1126794
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties