Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:348697
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Summary    4
  Zusammenfassung    5
  Ievads    6
1.  Ieguldījumu nekustamajā īpašumā stratēģija    9
1.1.  Investīciju mērķis un nozīme ieguldījumiem nekustamajā īpašumā    15
1.2.  Nekustamā īpašuma novērtēšana un tirgus    19
2.  Dzīvokļu tirgus analīze Rīgā 2007. – 2009. gadam    23
3.  Investīciju problēmas dzīvokļu īpašumos ekonomiskās krīzes apstākļos    38
3.1.  Jauns nekustamā īpašuma nodoklis par dzīvokļu īpašumu    38
3.2.  Kredīta dzīvokļu īpašumā atmaksāšanas problēmas ekonomiskās krīzes apstākļos    42
3.3.  Iedzīvotāju pirktspēja un kredīta piesaistīšanas problēmas    48
  Secinājumi un priekšlikumi    51
  Izmantotās literatūras saraksts    55
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
1. Investīcijas dzīvokļu īpašumā ir uzskatāms par ilglaicīgu ieguldījumu, īpaši pašreizējos ekonomiskajos apstākļos.
2. Galvenās nekustamā īpašuma investīciju ietekmējošo faktoru grupas ir Ekonomiskie faktori, Politiskie faktori, Sociālie faktori, Ekoloģiskie faktori, Tehnoloģiju un zinātnes faktori, Subjektīvie faktori.
3. Investīciju ietekmējošie riski un to izraisošie draudi tiek iedalīti šādās grupās - Politiskie riski, Ekonomiskie riski, Finanšu riski, Tehniskie un tehnoloģiskie riski, Ekoloģiskie riski, Juridiskie riski, Subjektīvie riski u.c.
4. Izvēloties nekustamā īpašuma projektus par investīciju objektu, investoram ir svarīgi sekojoši jautājumi - investīciju apjoms, investīciju ieguldījumu kārtība un termiņi – izejošā naudas plūsma, investīciju ieņēmumi noteiktā laikā – ienākošā naudas plūsma, iegūtais materiālais labums.
5. Nekustamo īpašumu var novērtēt pēc vairākām vērtībām – kadastrālās vērtības, tirgus vērtības, piespiedu pārdošanas vērtības, izmantošanas vērtības, investīciju vērtības u.c.
6. Investīciju nekustamajā īpašumā projektu novērtēšanā tiek lietoti četri pasaulē atzīti pamatprincipi: alternatīvu izvērtēšanas princips, naudas plūsmas veidošanas princips, naudas plūsmu attīstības princips, naudas plūsmas diskontēšanas princips.
7. Galvenie mājokļu cenu ietekmējošie faktori ir iedzīvotāju pirktspēja, kredītu procentlikmes, spekulatīvie darījumi.
8. Viens no galvenajiem Nekustamā īpašuma straujās cenu izmaiņas iemesliem ir straujais ekonomikas uzplaukums valstī, no kā galvenokārt arī izrietēja visi pārējie ietekmējošie faktori.
9. Izdevīgs piedāvājums potenciālajam dzīvokļa pircējam ir dzīvokļa īre ar izpirkumu kā arī jauno dzīvokļu projektu īpašnieku piedāvājums iegādāties mājokli uz nomaksu.
10. Pašreizējā ekonomiskā situācija ir ļoti izdevīga potenciālajiem investoriem dzīvokļu īpašumā, ja to rīcībā ir brīvi naudas līdzekļi ,lai iespējamā peļņa varētu tikt gūta tikai pēc ļoti ilga laika posma.
11. Ārvalstu investīcijas dzīvokļu īpašumos būtiski spētu palīdzēt Latvijas ekonomikas izaugsmei, radītu jaunus NIN ieņēmumus, veicinātu dzīvokļu atjaunošanu (ļoti būtiski Rīgas pirmskara mājām, kuras liela daļa ir vēstures mantojums).
12. Lielākā interese par Latvijas dzīvokļu nekustamo īpašumu, īpaši Rīgā, ir tieši no Krievijas investoriem, sakarā ar jauno likumu par uzturēšanos atļauju izsniegšanu.
13. Ja turpināsies tik pat liels ārvalstu investoru ieguldījums Latvijas nekustamā īpašuma mājokļos, dzīvokļu cenas atkal var nesamērīgi strauji celties.
14. No dzīvokļu īpašnieku un būvfirmu viedokļa, lai arī pašlaik dzīvokļu cenas ir pamatīgi kritušās, tomēr lielai daļai šī situācija varētu būt labs risinājums glābiņam no kredītsaistībām vai maksātnespējas, ja tiek atrasts investors, kas ir gatavs ieguldīt dzīvokļu īpašumā.
15. Kredīta piesaistīšanas problēmai investīcijām dzīvokļu īpašumā iespējamais risinājums būtu izvēlēties bankas, kas savulaik ir kreditējušas piesardzīgāk, līdz ar to nav cietušas tik lielus zaudējumus un var atļauties izsniegt kredītus arī pašlaik.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties