Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:346885
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Lai noskaidrotu neveģetāriešu attieksmi pret veģetāriešiem, tika veiktas struktūrētās intervijas, un intervēti tika 10 jauniešu. Veicot sava darba loģisko nobeigumu, ir iespējams izdarīt dažus secinājumus:
Intervejāmo gadu ziņā pārsvaru gūst 20 gadīgie jaunieši (8 intervejāmie);
Neveģetārieši neuzskata, ka veģetārisms Latvijā ir visai populārs, un visai šaubīgi par to izsakās.
Gandrīz visi neveģetārieši ir vienisprāt, ka veģetāru cilvēku racionā ir dārzeņi, augļi, bet daži min arī zivis, olas, kas liecina, par virspusējām zināšanām veģetārismā.
Kā galveno iemeslu, kāpēc cilvēki kļūst par veģetāriešiem intervējamie min dzīvnieku aizsardzību, lai gan neizslēdzot arī citus iemeslus: vērtības, dzīves nostāja, veselības dēļ.
Vairāk nekā puse intervejāmo atzīst, ka veģetārisms izpaužas ne tikai ēšanas paradumos: protesta akcijās utt., 3 min, ka tā ir dzīves filozofija.
Gandrīz visiem maniem intervētiem jauniešiem ir draugos un rados kāds veģetārietis, to varētu pamatot arī ar to, ka pats pētījuma autors ir veģetārietis.
Vairāk nekā puse atzīst, ka nav nekādu problēmu komunicējot ar veģetāriešiem, viņu attieksme nav nosodoša, pat pozitīva, tikai 3 intervejāmajiem attieksme pret veģetāriešiem ir neitrāla, un problēmas rodas mielasta laikā.
Un gandrīz visi intervējamie atzīst, ka diez vai spētu atteikties no gaļas lietošanas uzturā, minot, to, ka nav domājuši, un, ja arī ir domājuši nav spējīgi atteikties, ka vienkārši nav spējīgi, ka pārāk patīk gaļa, lai no tās atteiktos.
Nobeigumā var secināt, ka man apkārt esošie neveģetārieši pret veģetāriešiem izturās visai pozitīvi, un pat saprot iemeslus, kas noveda līdz tādam dzīvesveidam, arī attieksme ir saprotoša.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1314570
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties