Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:346832
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Uzsākot praksi iepazinos ar tiesu sistēmas uzbūvi, darba organizāciju Jūrmalas pilsētas tiesā un tās struktūru. Pilsētas tiesa ir pirmā instance tām civillietām un krimināllietām, kas kā piekritīgas šai tiesu instancei, noteiktas Civilprocesa un Kriminālprocesa likumos1. Saskaņā ar Civilprocesa likumu2 (CPL) pilsētas tiesa izskata visas tiesai pakļautās lietas, izņemot tās, kuras saskaņā ar likumu izskata apgabaltiesa. Vadoties pēc LR Tieslietu ministrijas 27.03.2000 instrukcijas “Tiesneša nozīmēšana lietas izskatīšanai” un Jūrmalas pilsētas tiesas lietu sadales plāna 2009.gadam3 Jūrmalas pilsētas tiesā ienākošās krimināllietas, civillietas un administratīvo pārkāpumu materiāli tiek sadalīti elektroniski, izmantojot Tiesu informatīvās sistēmas specializēto programmu, ko veic tiesas priekšsēdētājas norīkots darbinieks. Citus tiesā ienākošos materiālus un pieteikumus, kas netiek reģistrēti TIS, ienākšanas secībā un pēc izskatīšanas piederības sadala tiesas priekšsēdētāja. Tiesas priekšsēdētājai ir tiesības veikt lietu pārdali atsevišķos gadījumos.4 Lietas tiek sadalītas, ņemot vērā tiesnešu specializāciju civillietās, krimināllietās un administratīvo pārkāpumu materiālu izskatīšanā, kā arī, ņemot vērā sīkāku specializāciju katras lietu grupas ietvaros. Šobrīd Jūrmalas pilsētas tiesā darbojas 7 tiesas sastāvi.
Prakses laikā iepazinos ar Jūrmalas pilsētas tiesas iekšējo kārtību, ko nosaka 2006.gada 2.janvāra Jūrmalas pilsētas tiesas Darba kārtības noteikumiem.
Prakses laikā iepazinos ar Jūrmalas pilsētas tiesas darbu - ar pieteikumu pieņemšanu, reģistrāciju, lietu ierosināšanu, sagatavošanu izskatīšanai tiesas sēdē un nozīmēšanu tiesas sēdē; piedalījos lietu izskatīšanā tiesas sēdē kā klausītāja, veicu pierakstus procesa laikā un patstāvīgi sagatavoju lēmumu un spriedumu projektus, kurus uzrādīju tiesnesei, kā arī pētīju un analizēju raksturīgākās lietvedībā esošas lietas (parāda un zaudējumu piedziņa, uzturlīdzekļu piedziņa, saistību bezstrīdus piespiedu izpilde, saistības piespiedu izpildīšana brīdinājuma kārtībā, darba algas piedziņa utt), kuras bija pieejamas Jūrmalas pilsētas tiesas kancelejā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties