Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:345151
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tagad fiziķiem, kuri pēta matērijas uzbūvi ir manāms saspringums. Jautājumi, uz kuriem viņiem jāatbild, tiešām ir fundamentāli. Kas ir vismazākie ķieģelīši, no kuriem sastāv Visums? Kādā viedā šie ķieģelīši ar dabas spēku starpniecību mijiedarbojas? Un kā vielas un fundamentālo mijiedarbību saspēle ir radījusi galaktiku miriādes bezgalīgajā Visumā, kurš pirms nepilniem 14 miljardiem gadu bija mazāks par atoma kodolu?
Pēdējos gadu desmitos zinātnieki guvuši dziļāku ieskatu Visuma uzbūvē, jo īpaši tas attiecas uz kosmologiem. Tagad pienākusi fiziķu kārta. Pēc gadiem ilgas gatavošanās un neatlaidīga inženieru darba ir nobruģēts ceļš jauniem atklājumiem, jo jau pēc īsa laika sāksies eksperimenti pasaules lielākajā daļiņu paātrinātājā Eiropas kodolfizikas centrā CERN(The European Organization for Nuclear Research) Ženēvā. Jaunajai, milzīgajai ierīcei dots nosaukums Large Hadron Collider(Lielais hadronu paātrinātājs), jeb saīsinājumā LHC.
LHC ir gigantisks zinātnisks instruments, kur tas aptver robežu starp Šveici un Franciju vidēji 100 m dziļumā zem zemes virsmas. Tas ir gigantisks daļiņu paātrinātājs hadronu (protonu un smago jonu) paātrināšanai, un ļaus fiziķiem spert lielu soli pagaidām eksperimentāli neizpētītā jomā, kurā noteikti tiks veikti jauni atklājumi, kas noteiks fizikas kursu uz turpmākajiem gadu desmitiem. LHC ir visu laiku izcilākā iekārta, lai veiktu šādus atklājumus, tāpēc elementārdaļiņu fizikas speciālisti no visas pasaules nevar vien sagaidīt, kad parādīsies pirmie rezultāti. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1133146
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties