Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:343935
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Iztirzājums    3
3.  Nobeigums    5
  Bibliogrāfiskais saraksts    6
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Šajā darbā es paskatījos, iespējams, no nedaudz netradicionāla skatpunkta par tēmu tiesību kultūra Latvijā. Cilvēka uzvedību ietekmē daudzi faktori, bet vēsturiskajam aspektam ir ļoti liela nozīme un spēks. Tā ietekme ir vairāk zemapziņā, mēs sekojam ierastajai praksei un kanoniem, nemaz neaizdomājoties no kurienes tad tas viss ir radies un nācis. To arī apliecina mg. sc. psych. Gundara Kunga zinātniskais darbs ar nosukumu “indivīda lomu konflikts identitātes, integrācijas un migrācijas kontekstā”, kur pēc autora vārdiem pēdējās desmitgadēs Latvijā notikušas straujas ekonomiskas, politiskas un sociālas pārmaiņas. Tās nesušas daudz pozitīva valsts neatkarības stiprināšanā- iestāšanās NATO un Eiropas Savienībā, bija arī vērojama strauja ekonomiska izaugsme, kurai diemžēl sekoja ekonomiskā krīze, notikušas strukturālas izmaiņas sabiedrībā, valsts uzbūvē, nodarbinātības struktūrā. Tāpat notikušas pārmaiņas sociālajā dzīvē - vienu ideoloģiju un vērtību sistēmu ir nomainījušas citas. Viena no vērtībām - brīva pārvietošanās devusi iespēju cilvēkiem ceļot un strādāt citās valstīs [5; 40. lpp.].
Ar terminu tiesību kultūra tiek saprasts, kā daļa no sociālās, garīgās, politiskās un ekonomiskās sistēmas, kvalitatīva valsts tiesiskā sabiedrība, kas atspoguļojās juridiskajās darbībās, tiesību aktos un tieslietās kopumā [6; 192. lpp.].


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties