Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:343860
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tenzojūtīgie mērpārveidotāji.
Lai labāk saprastu kas tieši ir Tenzojūtīgie mērpārveidotāji, tad pieminēšu, ka to pielietojums ir tāds, ka šie pārveidotāji reaģē uz materiāla stiepi un deformāciju, arī uz spiediena izmaiņām. Šī reaģēšana notiek tādā veidā, ka mainoties spiedienam, vai ķermenis tiek deformēts, mainās mērpārveidotāja (tenzorezistora) elektriskā pretestība. Sīkāk šo darbības principu izklāstīšu, aplūkojot atsevišķus mērpārveidotājus.
Tā kā vienmēr ir bijis svarīgi, lai visas lietas būtu mazā izmērā un pietiekami efektīvas, tad tieši tenzorezistorus plaši izmanto kā mērpārveidotājus, literatūrā tos sauc arī par tenzometriem, jeb tenzopretestībām. Tenzorezistoriem ir šādas priekšrocības; maza izmēra, viegli, var mērīt gan statiskās, gan arī dinamiskās deformācijas. Tagad lieto stieple, folijas un pusvadītāju tenzorezistorus.

Stieples tenzorezistori.
Visvienkāršākie stieples termorezistori sastā no stieples gabaliņa, kura gali (vai arī viss stieples gabaliņš) cieti pielīmēti, vai iecementēti elastīgi deformējamā detaļā. To spiežot vai stiepjot, proporcionāli tiek saspiesta vai izspiesta arī stieple un tāpēc mainās tās garums, šķērsgriezuma laukums un materiāla īpatnējā pretestība, gala iznākumā radot stieples elektriskās pretestības izmaiņu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties