Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:342690
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zālienam tikai šķietami nav nepieciešama speciāla augsnes sagatavošana. Sliktā augsnē zāliens dzeltēs un nebūs kupls un veselīgs. Tāpēc ieteicams, lai zāle, kurā tiks sēts zāliens, ir iespējami kvalitatīva ar vismaz neitrālu reakciju (ļoti neiesaka skābu reakciju), auglīgās kārtas ieteicamais biezums - 10 cm.
Tāpat jāpievērš uzmanība, lai zālienam sagatavotā augsne ir pietiekami stingra, lai tajā negrimst kājas un lai tā ir attīrīta no nezālēm, kas pretējā gadījumā var nomākt zālienu. No lietošanas ērtuma- jācenšas, lai zeme ir iespējami līdzena, lai vēlāk, ejot pa zālienu, tajā neķertos kājas aiz liekiem pauguriem.
Ja zālienam paredzētā augsne tomēr neatbild nepieciešamajam, jāveic atbilstoši priekšdarbi- jāpieved un jāizlīdzina kvalitatīva zeme, ja nepieciešams, jākaļķo augsne. Zālienam piemērotākās ir smilšmāla vai mālsmilts augsnes — tādās viegli iekļūst gaiss un ūdens. Protams, zālienzāles var augt arī kūdrainā vai smagā māla augsnē, ja vien to iepriekš cītīgi sagatavo un samēslo.
Protams, ja zāliens atradīsies pie jaunceltnes, teritorija pirms sēšanas jāatbrīvo no būvgružiem, jāizplāno pagalma arhitektūra. Vislabāk, ja iespējams, augsnes sagatavošanu veikt rudenī. Veicot darbus pavasarī lielāka vērība jāpiegriež pamata noblietēšanai un virsmas izlīdzināšanai, citādi, augsnei sēžoties, tajā var rasties ieplakas. (Griķis, 1995)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117411
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties