Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:341648
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kapitālsabiedrības jēdziens   
2.  Sabiedrību tiesiskais status   
3.  SIA dibināšanas kārtība   
4.  A/S dibināšanas kārtība   
5.  Prokūra   
6.  Komercpilnvara   
7.  Komandītsabiedrība   
8.  Pilnsabiedrība   
9.  Individuālais komersants   
10.  SIA pamatkapitāla palielināšanas kārtība   
11.  A/S pamatkapitāla palielināšanas kārtība   
12.  SIA dividendes   
13.  SIA daļu uzskaite   
14.  SIA daļu iegūšana   
15.  Dalībnieku izslēgšana no SIA   
16.  SIA reģistrācijas kārtība   
16.  A/S reģistrācijas kārtība   
17.  L.R.Uzņēmumu reģistra funkcijas   
18.  Komercreģistrs un tā funkcijas   
19.  Kāda likumdošana regulē Kapitālsabiedrības darbību L.R.   
20.  Filiāles un pārstāvniecības   
21.  Komercdarījuma jēdziens   
22.  Komercdarījumu veidi un to īpašie noteikumi   
23.  Zvejnieku un zemnieku saimniecības reorganizācija   
Darba fragmentsAizvērt

1.Kapitālsabiedrības jēdziens. Kapitālsabiedrība ir komercsabiedrība, kuras pamatkapitāls sastāv no pamatkapitāla daļu vai akciju nominālvērtību kopsummas. Kapitālsabiedrība ir SIA vai AS. SIA ir slēgta sabiedrība, kuras daļas nav publiskās apgrozības objekts. SIA daļas nav vērtspapīri, nav akcijas. AS ir atklāta sabiedrība, kuras daļas (akcijas) var būt publiskās apgrozības objekts. komercsabiedrība, kuras pamatkapitāls sastāv no pamatkapitāla daļu nominālvērtības kopsummas.Sabiedrība ir juridiskā persona. Piesakot sabiedrību ar ierobežotu atbildību ierakstīšanai komercreģistrā, U.R.ir jāiesniedz pieteikums Pieteikumu paraksta visi sabiedrības dibinātāji. Parakstu uz pieteikuma apliecina zvērināts notārs. Savukārt, ja SIA dibinātājs ir viena persona, parakstu uz pieteikuma var apliecināt Uzņēmumu reģistrā. Tāpat jābūt apliecinātai šo personu rīcībspējai. Uz speciālas notariālā kārtībā apliecinātas pilnvaras pamata pieteikumu dibinātāja vietā var parakstīt arī cita persona.

2.Sabiedrību tiesiskais status. Sabiedrība ir juridiska persona. Sabiedrība uzskatāma par nodibinātu un iegūst juridiskās personas statusu ar dienu, kad tā ierakstīta komercreģistrā. Komercdarbību regulē komerclikums, Civillikums un citi likumi, kā arī L. R. saistošās starptautisko tiesību normas. Komercdarbībai Civillikuma noteikumi piemērojami tiktāl, ciktāl šajā likumā vai citos komercdarbību regulējošos likumos nav noteikts citādi. Komerc likuma noteikumi attiecināmi uz personām, kuras nav komersanti, vai uz saimniecisko darbību, kas nav komercdarbība, ja šis likums vai cits likums to īpaši paredz. Komerc likuma noteikumi nav attiecināmi uz lauksaimniecisko ražošanu un citu aroddarbību, kuru veic fiziskā persona un regulē citi likumi, ja persona, kas to veic, nav ierakstīta komercreģistrā kā individuālais komersants. Komersantam ir tiesības brīvi izvēlēties komercdarbības veidus, kas nav aizliegti ar likumu. Likumā var būt noteikta atsevišķu veidu komercdarbība, kuras veikšanai nepieciešama atļauja (licence) vai arī kuru drīkst veikt komersants atbilstoši likumā noteiktajām prasībām.
3. SIA dibināšanas kārtība. SIA var dibināt gan fiziskas personas gan Latvijas Republikā vai ārvalstīs reģistrētas juridiskas personas. Sabiedrības dalībnieku skaits ar likumu nav ierobežots. Pamatkapitāls var būt gan naudas ieguldījums gan mantas ieguldījums, bet tas nedrīkst būt mazāks par LVL 2000. Līdz reģistrācijas pieteikuma iesniegšanai dibinātājiem jāapmaksā vismaz 50% pamatkapitāla, pārējo daļu iespējams apmaksāt viena gada laikā no dienas, kad sabiedrība ierakstīta komercreģistrā. Daļas nominālvērtību nosaka sab.statūtos un tos izsaka veselos latos un visām daļām vienāda nominālvērtība Dibināšana Lai izveidotu SIA, visiem sabiedrības dibinātājiem ir jāparaksta sabiedrības dibināšanas līgums un statūti, kas ir vienīgie reģistrācijas dokumenti. Tā kā likums neuzliek dalībniekiem par pienākumu iesniegt Komercreģistram dokumentus, kas apliecinātu dalībnieku identitāti, tiesībspēju un rīcībspēju, kā arī juridisko personu amatpersonu pārstāvības tiesības, pieteikums Komercreģistram ir jāparaksta pie zvērināta notāra, vai, ja sabiedrībai ir viens dibinātājs, viņa parakstu apstiprina Komercreģistra iestādes amatpersona. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1386795
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties