Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:341390
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
“Latgales Ziņu” vieta Latvijas mediju sistēmā nav ļoti nozīmīga. Liekas, ka laikrakstam vispār piešķirta minimāla nozīme. To var spriest pēc tā, cik maz literatūras un papildus avotos ir iespēja atrasts informāciju par šo laikrakstu. Tas nebija īpaši nozīmīgs arī izdošanas laikā, jo laikrakstu skāra līdzekļu trūkums un latgaliešu nievājošā attieksme pret latviešu valodā izdotu laikrakstu. Tāpēc arī tajā atrodamas daudz reklāmu, kas spēja uzturēt “Latgales Ziņas”. Arī tirāžu skaits salīdzinoši mazs – 624 avīzes 10 gadu laikā (ieskaitot “Daugavas Vārda” tirāžu un gadus). Ar visu to, “Latgales Ziņas” pastāvēja 6 gadus, kas nemaz nav tik īss laika posms. Laikraksts “Latgales Ziņas” drīzāk bija nozīmīgs un svarīgs pašiem redaktoriem un idejas autoriem, kas vēlējās “popularizēt latvietību” un novērst korupciju Latgalē.
Arī vizuālais noformējums nebija piesaistošs. Teksts bija pārāk sadalīts pa mazām ziņām, tātad grūtāk uztverams. Vienīga interesantā un uzrunājošā lieta laikrakstā bija kāds fragments no literāra darba.
Palasot izdevumus, beigu beigās grūti saprast, vai avīzes izdevēji paši sekoja savam nospraustajam mērķiem - valsts mantas izšķērdētāju un valsts nodevības apkarošanai. Naudas trūkuma un reklāmu daudzuma dēļ laikraksts zaudēja savu patiesumu un vērtību. Tas daļēji zaudēja savu vērtību tad, kad sāka mainīt nosaukumu līdzekļu trūkuma dēļ, kopumā to nomainot 4 reizes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties