Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:341115
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Vietējā pašvaldība nozīmē vietējās varas tiesības un spēju regulēt un vadīt nozīmīgu publisko lietu daļu likuma robežās, savā atbildībā un vietējo iedzīvotāju interesēs.

Latvijas Republikas pašvaldību tiesības ir komplicēts tiesību normu kopums, ar kura palīdzību tiek nostiprinātas un regulētas sabiedriskās attiecības, kuras rodas vietējās pašvaldības organizācijas procesā un pašvaldībām uzdoto atsevišķo valsts funkciju realizācijas procesā kā arī tad, kad vietējo pašvaldību teritoriju iedzīvotāji vai nu tieši, vai ar vēlētu, vai citu vietējās pašvaldības institūciju starpniecību risina vietējās nozīmes jautājumus.

Termins "Latvijas Republikas Pašvaldību tiesības" tiek lietots galvenokārt divās nozīmēs. Pirmkārt, tā sauc tiesību normu kopumu, kas regulē attiecīgu sabiedrisko attiecību jomu un veido vienu no Latvijas Republikas Juridiskās zinātnes nozarēm. Otrkārt, tā tiek saukta zinātnes disciplīna (priekšmets), t.i., zinātnisku teoriju un zināšanu kopums par šo sabiedrisko attiecību jomu un pašvaldību tiesību normu realizācijas praksi. Bez tam, atbilstoši zinātnes nozares nosaukumam un zinātnes disciplīnas nosaukumam par pašvaldību tiesībām sauc arī studiju kursu, kurš paredzēts visu Latvijas juridisko augstskolu programmās.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344816
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties