Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:340431
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas teritorijā ir izveidoti 4 upju baseinu apgabali: Ventas, Lielupes, Gaujas un Daugavas. Ventas ūdens baseina apgabalu veido Bārtas, Sakas un Irbes sateces baseins. Lielupes ūdens baseina apgabals sastāv no Lielupes sateces baseina daļas, kas atrodas Latvijas teritorijā. Gaujas ūdens baseina apgabals ietilpst Gaujas, Salacas un Rīgas līcī ietekošo mazo upju sateces baseini, kā arī Burtnieks ar pietekām. Savukārt Daugavas ūdens baseina apgabals ietilpst Daugavas sateces baseins un Veļikajas upes sateces baseina Latvijas daļa, ko veido tās lielāko pieteku – Vedas, Kukovas, Rītupes, Ludzas, Zilupes un Kūdupes – sateces baseini. Atbildīgā iestāde par šo upju baseinu apsaimniekošanas plāniem ir LVĢMC. Latvijā ir 204 upju, 6 piekrastes, 1 pārejas, 16 pazemes un 259 ezeru. Visi Latvijas upju baseini ir starptautiski.
Kopš Ūdeņu struktūrdirektīvas pieņemšanas un ratificēšanas nacionālajos normatīvajos aktos ir izdalīti upju baseinu apgabali, izstrādāta upju tipoloģija, upju baseinu apgabali ir sadalīti ūdensobjektos un definēti to kvalitātes rādītāji, ir veikts sākotnējais antropogēno slodžu un risku izvērtējums un apzināta situācija, ir veikta upju baseinu ekonomiskā analīze un ir plānots kā sasniegt izvirzītos mērķus un plānota tālākā darbības rīcība. Ir sabiedriskai apspriešanai nodoti visi četri upju baseinu apgabalu apsaimniekošanas plānu sākotnējie uzmetumi un pēc tam ir publicēts ziņojums „Upju baseinu apsaimniekošanas plāni un pasākumu programmas”. 2012. gadā uzsākta programmas īstenošana, lai varētu nodot ziņojumus par antropogēno slodžu un ietekmju izvērtējumu un ekonomisko analīzi, bet līdz 2015. gadam visos ūdens objektos ir jāsasniedz vismaz laba ūdeņu kvalitāte. Par atbildīgo upju baseinu apsaimniekošanas plāniem ir deleģēts LVĢMC un šie plāni ir apstiprināti ar VARAM rīkojumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330281
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties