Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:339318
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grūti iedomāties, kādu sakām, ka šīs filmas ir atvieglinātas, nepiepūlē smadzenes un ir tendētas zemākās klases prastai izklaidei. Šīs filmas ir nenoliedzami svarīga kultūras sastāvdaļa, bet reizē ir masu (populārā) kultūra, kas bijusi paredzēta plašam skatītāju lokam. Neaizmirsīsim arī daudzās Rīgas kino studijas filmas pēc dažādiem latviešu autoru darbiem (“Mērnieku laiki”, “Purva bridējs”, “Nāves ēnā”, “Ceplis” utml.).
Manuprāt, sabiedrība ir mainījusies laikam ejot uz priekšu. Moderno tehnoloģiju iespaidā un straujajā dzīves veidā un pasaules globalizācijas iespaidā vairs nav iespējama agrāk pastāvošā kārtība un sabiedrības noslāņošanās. Kaut kas cilvēkam tik svarīgs kā kultūra, pilnveidošanās un izpausmes sabiedrībā vienkārši nespēj palikt tikai kādai konkrētai cilvēku grupai (parasti dēvētā sabiedrības inteliģence – rakstnieki, dzejnieki, mākslinieki utml.), kas pārējiem būtu nesvarīga vai arī nevajadzīga. Kultūra ir svarīga dzīves sastāvdaļa, lai spētu pastāvēt, kultūra ir galvenais, kas mūs apvieno kādā konkrētā grupā un spēj atšķirt no citiem, citām tautām(piemēram, pievienošanās Eiropas Savienībai, Eiro zonai, kas padara visas dalībvalstis vienveidīgas): “Kultūra šā vārda visplašākajā izpratnē veido nacionālās identitātes serdi un kodolu. It sevišķi tas sakāms par mazām tautām, kam vēstures gaitā nācies dzīvot zem citu, lielāku tautu varas. Savas kultūras unikalitātes apziņa tām parasti ir bijusi valstiskuma apziņas izveidošanās priekšnoteikums, tāpat – kultūras īpatnību saglabāšana joprojām ir viens no jebkuras valsts pastāvēšanas pamatmērķiem.” [Vaira Vīķe–Freiberga, 2010, 9. lpp.]

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230618
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties