Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:336267
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Netālu no Garda ezera Itālijas Alpu dienvidos starp Brenta – Adamello kalnu masīvu sniegotajām virsotnēm ieslēpusies Saules ieleja. Tā ir plaši pazīstama ziemas aktīvo atpūtnieku vidū gan tuvāk, gan tālāk Eiropā. Ielejā netālu viens no otra dažādos līmeņos izvietojušies mazi ciematiņi — slēpošanas centri ar itāliski labskanīgiem vietvārdiem: Folgarida, Marilleva, Tonale, Ponte di Legno, Manonno di Campiglio. Lai arī ģeogrāfiski Saules ielejas slēpošanas kūrorti atrodas Alpu kalnu dienvidu daļā, Alpos sezonu tie atklāj vieni no pirmajiem, bet slēdz pēdējie — marta beigās, aprīlī. Būtiska ērtība Saules ielejas ziemas kūrortā: ar Passo Tonale pacelēja karti var izmantot arī pārējos Saules ielejas slēpošanas centros, katru dienu doties izmēģināt jaunas slēpošanas takas.
Passo Tonale ir tipisks Alpu slēpotāju ciematiņš. Viesnīciņas, kā jau Itālijā, tīras, ērtas, vienkāršas, bet bez īpašas glances. Slēpotājiem tās visai piemērotas — pa telpām var ērti pārvietoties pilnā sportista ekipējumā. Pa viesnīcas istabas logu paveras brīnišķīga ainava uz sniegotajām trasēm, kas atrodas bez maz vai rokas stiepiena attālumā. Jau pašā rīta agrumā redzam traucamies pirmos slēpotājus. Skats mudina pašu rausties ātrāk ārā no gultas. Pacēlāji ierīkoti lielākoties ir tikai 50 — 100 metru attālumā no viesnīcām. Passo Tonale piedāvā slēpotājiem 26 pacēlājus, kas nogādā līdz trīs veida trasēm ar dažādu sarežģītības pakāpi: 3 melnās, 14 sarkanās un vairāk nekā 10 zilās trases. To kopējais garums ir 80 kilometri.
Madonna di Campiglio ir viens no iecienītākajiem Itālijas slēpošanas centriem ar interesantām un visnotaļ sarežģītām trasēm un prominentu publiku. Daudzi itāļi Ziemassvētku brīvdienas pavada tieši tur. Vieni brauc labi izslēpoties, citi — sevi parādīt un citus apskatīt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1183525
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties