Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:331770
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Intuīcija    4
  Nobeigums    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Intuīcija tas nozīmē dzīvot un būt saskaņā ar sevi, pilnīgā saskaņā ar sevi. un tad no šīs saskaņas, no nekurienes rodas risinājums attiecīgajai situācija vai dzīves problēmai.
Vārdu “intuīcija” ir iespējams skaidrot ar vairākām nozīmēm un izpratnēm par tās būtību.
Viens no iespējamajiem skaidrojumiem, kuru ir izmantojuši Buržuāzistiskie filozofi un psihologi – ideālisti ar vārdu “intuīcija” saprot, kaut ko neizskaidrojamu, prātam un jūtām neaptveramu, zemapziņas pasaules apzināšanu, tas nozīmē, ka šīm sajūtām nav loģisku izskaidrojumu, bet ikviens no mums zina, ka intuīcija pastāv un nepieciešamības gadījumā, ieklausoties savā iekšējā balsī, tā palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu.
Savukārt otrs skaidrojums vārdam “intuīcija” - dažādu, sīku, grūti uztveramu un pamanāmu faktoru virknes apvienojums apziņā. Tāds apvienojums ir iespējams tikai lielas pieredzes ietekmē tajā vai citā jomā. Tātad par “intuīcijas” “māti” var uzskatīt informāciju un pieredzi, ko esam ieguvuši. Protams, šī informācija tiek uztverta ne vienmēr apzināti, bet tomēr izanalizējot zemapziņā jau iepriekš pieredzētas situācijas – nākamajā reizē, kad nonākam līdzīgā situācijā, zemapziņa jau dod mums neapzinātu signālu, kā būtu pareizāk rīkoties attiecīgajā brīdī.
Es piekrītu abiem šiem vārda „intuīcija” skaidrojumiem, jo uzskatu, ka intuīcija ir kaut kas neizskaidrojams un neizprotams, ir iekšēja nojausma par to, kā būtu pareizāk rīkoties attiecīgajā situācija, kaut gan iepriekš nav bijusi saskarsme un pieredze ar šādiem jautājumiem. Savukārt ir nācies piedzīvot situāciju, kad vispirms intuitīvi tiek pieņemt lēmums un tikai pēc tam apzināts, ka šāda vai līdzīga veida situācija ir jau bijusi. Uzskatu, ka intuīcijai nav viennozīmīga skaidrojuma un to nav iespējam viennozīmīgi nodefinēt, taču mēs visi esam pārliecinājušies par to, ka tā pastāv un palīdz mums attiecīgajās dzīves situācijās pieņemt lēmumus, kas būtu labāki.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties