Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:326941
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsuprat, reklāmas attīstība cieši saistīta ar uzņēmuma vēsturisko attīstību. Mūsu gadījumā Laimas reklāma attīstās 137 gadu laikā, jo uzņēmums strādā kopš 1870. gada.
Mēs loģiski padomājām un nonācām pie secinājuma, kā jebkuras firmas reklāmas attīstība sastāv no 3 galveniem posmiem. Taču jāievēro, kā reklāma attīstās kopā ar uzņēmumu, tāpēc var būt vairāki reklāmas attīstības posmi.

Mēs nosacīti iedalījām reklāmas attīstību uz 3 posmiem:
1. Iepazīšanās ar uzņēmumu un to produktiem. Uzņēmuma un preču zīmes atpazīstamība. Galvēnas mērķis šajā posmā – iepazistināt potenciālo pircēju ne tikai ar produktu, bet pirmkārt ar uzņēmumu. Padarīt preču zīme atpazīstamu.
Pirmais solis bija mērķa auditorijas uzmanības piesaistīšana. Šajā brīdī galvenais reklāmas kampaņas mērķis bija pēc iespējas biežāka atgādināšana par preču zīmi kā vizuālu (logo) simbolu, kas bija saistīts ar konkrētiem konfekšu veidiem un citām saldumu grupām. Logo (Laima) pārstāvēja pietiekami vispārcilvēciskas un nepārprotami svarīgas, pozitīvas vērtības (par to liecina nosaukums), kas ir daudzu cilvēku dzīves mērķis. Preču zīmes pārstāvētie produkti atbilstēja absolūti nemainīgām raksturlielumām - augstai kvalitātei. Šajā posmā īpaši svarīga bija kvalitātes kontrole, kā arī reklāmas kampaņās uzsverēja produktu raksturojošas īpašības, kas Laimas saldumus skaidri izceļ analogo produktu klāstā.
Šis posms sakās 1870. gadā, kad vācu uzņēmējs Teodors Rigerts nodibināja un nosauca savā vārdā pirmo saldumu fabriku Rīgā, kas kļuva par vienu no lielākajiem saldumu ražotājiem Baltijā un Krievijā.

2. Attīstības posms. Mērķis – paziņot par produktiem, to īpašībām, jaunumiem. Šis posms arī ietver sevī akcijas. Kā mēs zinām Laima diezgan bieži to rīko. Posms iezīmējās ar to, kā preču zīmei jau bija savs tēls. Šajā posmā gan pastāvīgie klienti, gan pārējais mērķtirgus preču zīmi uztverēja kā “dzīvu personu” ar nemainīgām kvalitātēm, kas ietverēja ne tikai saldumu lietojamību raksturojošas, bet arī diezgan netveramas, nemateriālas vērtības, ko reklāmveidotāji piesaistījuši attiecīgajai preču zīmei. Tādejādi preču zīmes tēlu raksturojošo īpašību saraksts būtiski palielinājās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties