Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:326749
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7. Plastmasas, to izejvielas un fizikāli - ķīmiskās īpašības.
Par plastmasām sauc materiālus, kuri ir plastiski noteiktos ražošanas etapos un kuru svarīgākā sastāvdaļa ir sintētiskās sveķveida augstmolekulārās vielas – polimēri. Plastmasas izgatavo no polimēriem –dabiskiem vai mākslīgiem. Pārstrādes procesā tās iegūst vajadzīgo formu un stabili saglabā to Plastmasas ir samērā jauni materiāli to tehnoloģija un lietošana attīstās un paplašinās. To lietošana būvniecībā palīdz samazināt celtniecības izmaksas un dažādu krāsaino un melno metālu un kokmateriālu patēriņa samazināšanu.
Plastmasu galvenie komponenti: polimēri(saistvielas),pildvielas, plastifikatori, cietinātāji krāsvielas un stabilizatori. Plastmasas var atliet formās, presēt, štancēt, atmiekšķēt un izspiest caur veiduzgali.
Plastmasu porainība, izņemot speciāli izgatavotos siltumizolācijas porainos izstrādājumus, ļoti maza. Plastmasas stiprība ir liela. Plastmasu ar pulverveida pildvielu spiedes robežstiprība ir 1000-1500kg/cm2, stikla plastikātu stiepes un spiedes robežstiprība dažreiz sasniedz 3500kg/cm2. Ūdens uzsūktspēju daudzām plastmasām ir ļoti maza. Visbiežāk tā ir procenta desmitdaļās. Ūdensizturība, kā arī izturība pret sāļu, skābju un sārmu šķīdumiem un dažādām skābām gāzēm lielākajai daļai plastmasu ir ievērojama. Plastmasai ir neliels siltumvadītspējas koeficients – var pieņemt tādu pašu kā koksnei. Elektrovadītspēja ir neliela. Nelielā termo izturība(70...200c )Salīdzinājumā ar stiklu un keramiku tām ir maza virsmas cietība .Tām raksturīga arī paaugstināta plūstamība :pat nelielu slodžu iedarbībā sākas plastmasu tecēšana Vairāku plastmasu būtisks trūkums ir paātrināta novecošna –virsma tumšojās un spontāni plastmasas sairst.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties