Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:325836
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ar politisko līdzdalību saprot indivīdu iesaistīšanos politiskās aktivitātēs, kuru nolūks ir ietekmēt valsts pārvaldes sistēmu un tās darbību sev vēlamā virzienā. Mūsdienās politiskā līdzdalība tiek uzskatīta par pozitīvu , pat nepieciešamu parādību ikvienā politiskajā režīmā, jo tā netieši demonstrē atbalstu attiecīgajam režīmam. Tādēļ, ne vienā vien demokrātiskā režīmā var novērot piespiedu pasākumus publiskas, redzamas politiskās līdzdalības nodrošināšanai.
Politiskajai līdzdalībai var būt dažādas formas:
konvencionālās jeb tradicionālās līdzdalības formas – piedalīšanās vēlēšanās, darbība politiskajās partijās vai rakstiska sazināšanās ar politiskajiem vadītājiem un valsts pārvaldes pārstāvjiem.,
nekonvencionālās jeb netradicionālās līdzdalības formas – boikoti, politiskie streiki, demonstrācijas, pilsoniskā nepakļaušanās un līdzīgas darbības. 20. gadsimta otrajā pusē ir strauji pieaugusi nekonvencionālo līdzdalības formu popularitāte. tam par iemeslu ir parasti līdzdalību formu neefektivitāte un vājā ietekme. šādu līdzdalības veidu parasti izmanto cīnītāji par zemeslodes ekoloģiskās situācijas uzlabošanu, nacionālās pašnoteikšanās kustības dalībnieki.
Visizplatītākais politiskās līdzdalības veidi ir piedalīšanās vēlēšanās. Vēlēšanas ir procedūra , kurā visi iedzīvotāji vai to daļa ar balsošanu izlemj , kam uzticēt amatu. No citiem sabiedriskās aktivitātes veidiem atšķiras ar to, ka nav nepieciešama liela dalībnieku iniciatīva: iespēju balsot nodrošina demokrātiska valsts, regulāri rīkodama vēlēšanas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1133000
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties