Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:325449
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Terminoloģiskais aparāts    4
1.  Juridiskā atbildība    5
1.1.  Juridiskās atbildības veidi    7
2.  Sods    9
2.1.  Soda veidi    10
2.1.1.  Administratīvais sods    11
2.1.2.  Kriminālsods    12
2.1.3.  Disciplinārsods    14
  Nobeigums    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Sods ir neatņemama sastāvdaļa ne tikai no juridiskās atbildības, bet no sadzīves un sabiedrības būtības kopumā. Juridiskā atbildība un sods pastāv tikai tādēļ, ka ir cilvēki, ar kuriem ir tādā veidā jācīnās un, ja savādāk nevar, jāizolē. Lai labotu cilvēku, sabiedrību un pašu valsti ir nepieciešami sodi – vienam pietiek ar nelielu sodu, citam nelīdz tā maksimums, tāpēc arī uzskatu, ka noziedznieku labošanā atrisinājums ir sodi, kas atbilst viņu resocializācijas vajadzībām, t.i. jāņem vērā viņa psihiskais stāvoklis un arī nozieguma smaguma pakāpe. Septiņdesmitajos gados ASV tika veikts eksperiments, kur ņēma vērā tikai indivīda psihisko stāvokli un viņa attieksmi pret sodu, protams, eksperiments nebija veiksmīgs un to atcēla, bet man šķita, ka doma tiešām ir laba un mūsdienās to vajadzētu attīstīt, jo reizēm šķiet, ka atsevišķus indivīdus nevajadzētu nekad laist ārā no apcietinājuma, ņemot vērā viņa psihisko stāvokli.
Interesanti ir tas kā cilvēce līdz sodam nonāca, es, protams, nerunāju par sen seno asins atriebību un brutālo nogalināšanu, bet par sodu kā tādu, kādu mēs to saprotam mūsdienās, par labošanas iespējām. Pagājušajā gadsimtā sākās sodu humanizācijas un tā esam nokļuvuši līdz mūsdienu idejai par sodu. Viss ir kļuvis daudz komplicētāks un nu jau sods nav tikai sods, bet juridiskās atbildības beigu posms, kas jāsaka, manuprāt, ir pats svarīgākais šajās tiesiskajās attiecībā uzreiz pēc fakts konstatēšanas.
Mani darba mērķi ir saprast, kas ir juridiskā atbildība un kā tā ir saistīta ar sodu, kā arī pētīt katru no jēdzieniem atsevišķi.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties