Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:324753
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Piens, kā mēs zinām, ir ļoti veselīgs, jo sastāv no 3-5% taukiem. 3-4% olbaltumvielām, 4,8-5% ogļhidrātiem,1% minerālvielām, arī vitamīniem un fermentiem.1 Tātad, piens ir dispersā sistēma – emulsija – tauki ūdenī, tā vide un arī fāze ir šķidra. Lietojot uzturā pienu, mūsu organisms uzņem B2vitamīnu (riboflavīns), kas nepieciešams ādai un acīm, B12 vitamīnu (ciankobalamīns), K1 vitamīnu (filohinons), Olskābi, Pantotenātu, Kalciju - tas vajadzīgs kauliem, zobiem, kolagēnajām šķiedrām, Kāliju, arī Fosforu, kurš iesaistīts kaulu un zobu veidošanās procesā, enerģijas uzkrāšanā un patēriņā, kā arī Magniju, kas ir svarīgs organisma enerģijas veidošanā, nepieciešams kauliem, muskuļiem2. Ļoti vērtīga Dispersā sistēma mūsu organismam.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties