Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323968
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Literatūras apskats   
1.1.  Kas ir olas?   
1.2.  Olas ķīmiskais sastāvs   
1.3.  Olu raksturojums   
1.4.  Olu uzbūve   
1.5.  Kvalitātes raksturojums   
1.6.  Olas uzturā   
1.7.  Olu iedalījumi   
1.7.1.  Vistu olas   
1.7.2.  Paipalu ola   
1.8.  Interesanti fakti par olu   
2.  Materiāls un metodes   
3.  Rezultāti   
3.1.  Mikroskopēšana   
3.1.1.  Paipalolas jēlais baltums un vistas olas jēlais baltums   
3.1.2.  Paipalas olas plēvīte un vistas olas plēvīte   
3.1.3.  Paipalas olas jēlais dzeltenums un vistas olas jēlais dzeltenums   
3.1.4.  Paipalolas ceptais baltums un vistas olas ceptais baltums   
3.1.5.  Paipalolas vārītais dzeltenums un vistas olas vārītais dzeltenums   
3.1.6.  Paipalolas vārītais baltums un vistas olas vārītais baltums   
3.1.7.  Paipalolas ceptais dzeltenums un vistas olas ceptais dzeltenums   
3.2.  Anketēšana   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

2.Materiāls un metodes
Pētnieciskajā darbā tika izmantotas divu veidu olas – veikalā pirktā vistas olas un no privātās saimniecības audzēto paipalu olas.
Lai salīdzinātu un izpētītu vistas un paipalas olas šūnas uzbūvi, tās tika mikroskopētas vārītā, ceptā un svaigā veidā. Atsevišķi tika pētīts olas dzeltenums, baltums un plēvīte.
Darba veikšanā izmantotā metodikas:
Olu sagatavošana:
Viens pāris vistas un paipalas olas tika vārītas 10 min;
Otrs pāris ceptas eļļā
Trešais paris atstāts svaigā veidā
Mikroskopēšana
Preparāta sagatavošana:
Tika sagatavota darba vieta darbam – dēlītis, nazītis, priekšmetstikliņi, segstikliņš un fizioloģiskais šķīdums;
Uz priekšmetstikliņa tika uzpilināts fizioloģiskais šķīdumus un katra olas daļa tika ņemta atsevišķi, ar nazīti nogriezta plāna šķēlīte un uzlikta uz priekšmetstikliņu. Jēlās olas preparāti tika iegūti ar cilpiņu.
Kad viss ir sagatavots tika uzlikts segstikliņš un preparāts ir gatavs mikroskopēšanai.
Mikroskopēšana tika veikta ar mikroskopu ZEISS Axionskop 40, preparāta fotografēšanai tika izmantots fotoaparāts Canon A620 un tauku lodīšu diametru mērīšanai izmantota programma AXIOVision Rel 4.7.
Preparātiem tika veikti 10 mērījumi, no kuriem aprēķināti vidējie izmēri katra attiecīgā preparāta šūnu diametram.
Eksperiments tika veikts Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mikrobioloģijas laboratorijā.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties