Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323915
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
  Starptautiskās attiecības    5
  Diplomātija un konfliktu risināšana    6
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskās attiecības

Starptautiska mēroga konflikti ir eksistējuši vienmēr un visos laikos un māc šaubas, ka tie jebkad varētu izbeigties. Nekad nebūs tā, ka visi vienmēr ar visu būs apmierināti, vienmēr rodas kāds neapmierinātais.
Lai šos konfliktus novērsu un neļautu to attīstību, tad konflikti ir jāspēj novērst to attīstības sākuma stadijā – pie pretrunu rašanās.
Mūsdienās ar starptautisku pretrunu risināšanu nodarbojas dažādas starptautiskas organizācijas – starptautiskā līmenī un ārlietu ministrijas, kā arī dažādi diplomāti un pārstāvji valstiskā līmenī. Patiesībā, pie starptautisko konfliktu un pretrunu risināšanas nemaz nevar atsevišķi izdalīt valstisku vai starptautisku līmeni, jo tā visa pamatā ir starpvalstu attiecības.
Tātad kopumā var teikt, ka dažādu starptautisku pretrunu un konfliktu risināšana ir starptautiskās politikas uzdevums.
Jēdziens „Starptautiskā politika” ir starptautisko attiecību kopums politikas sfērā – valstu valdību, politisko līderu oficiālo starpvalstu mijiedarbību process pasaulē vai tās daļā [1.avots;163.lpp]. Savā būtībā šis jēdziens sevī ietver kā valdību oficiālo personu darbības ārvalstu sakaros, tā arī dažādu starptautisko organizāciju (gan ekonomisku, gan nevalstisku) darbības. Šo organizāciju darbību atbalsta vairākas valstis ar kopējām interesēm kādā jautājumā un tas arī ir šo organizāciju būtības un attīstības pamatā.
Starptautiskās attiecības no teorijas viedokļa vienmēr ir bijušas un būs atkarīgas no lielvarām un to interesēm. Tieši lielvaras kā ASV, Krievija ir dažādu pretrunu cēloņu izraisītājas un iniciatores. Tāpat kā ikdienas ģimenes dzīvē, kur lielākajiem un vecākajiem ir taisnība, arī lielvalstis bieži grib uzspiest savu gribu citām valstīm. Starptautiskā politika ļauj no šādas uzspiešanas izvairīties un pielāgot visiem izdevīgus lēmumus. Šeit nevar nepieminēt Eiropas Savienību, kura arī ir viena no vadošajām pasaules lielvarām. ES pārstāv visu tajā iesaistīto valstu ekonomiskās un arī politiskās intereses (līdz ar ES konstitūcijas pieņemšanu). Eiropas Savienība ir vislabākais veids, kā mazāk valstīm (tādām kā Latvija) būt drošām par savu tiesību un interešu ievērošanu starptautiskā mērogā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132963
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties