Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323119
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Faktorings ir finansu darījums, kas paredzēts uzņēmuma naudas plūsmas uzlabošanai – debitoru parādu pirkšanai un administrēšanai. Šis aizdevums tiek izsniegts pret norēķinu dokumentiem.
Finansu faktoringi pirmoreiz radušies ASV 1890. gadā sakarā ar aizsargnodevu ieviešanu tekstilmateriāliem, kas bijuši paredzēti to importa aizturēšanai no Eiropas. Plašu pielietojumu tie guva pēc Otrā pasaules kara. Mūsdienas faktorings ir piedzīvojis daudz dažādas izmaiņas, kļuvis elastīgāks un piedāvā daudz vairāk dažādus risinājumus un veidus debitoru parādu finansēšanā.
Faktoringa būtība ir šāda: ar bankas starpniecību pārdevējs uzreiz saņem samaksu par pircējam piegādāto preci vai sniegto pakalpojumu, savukārt pircējam ir iespēja atdot naudu bankai pa daļām.
Faktoringā pārdevēja tiesības saņemt naudu par preci pārņem banka, vai, runājot citiem vārdiem, pārdevējs nodod bankai debitoru parādu. Piemēram, ja uzņēmums nodarbojas ar preču realizāciju, pakalpojumu sniegšanu vai darbu izpildi, bet tā klienti izmanto atliktos maksājumus, uzņēmumam var rasties apgrozāmo līdzekļu pagaidu trūkums. Šādos apstākļos faktorings ir labākais veids, kā stabilizēt naudas plūsmu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties