Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323098
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Krimināllikuma1 (turpmāk arī- KL) 320.pants, kurš paredz atbildību par kukuļņemšanu ir nostiprināts KL Sevišķās daļas 24.nodaļā- „Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā”. Ar KL 320.panta piemērošanu saistītās problēmas saskatu, likuma panta terminu lietojumā, kuru saturu nākas meklēt ārpus Krimināllikuma regulējuma, tāpat problēmas ir saskatāmas minētā panta sodu politikas veidošanā, kam piekrīt arī likumdevējs izstrādājot kārtējo likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā”, kurā ir paredzēts būtiski mainīt gan soda mēru par šo noziedzīgo nodarījumu, gan precizēt atsevišķus terminus. Tēmu uzskatu par aktuālu, jo iepazīstoties ar tiesu infoemācijas sistēmā2 pieejamajiem statistikas datiem, secinu, ka ar katru gadu pieaug to personu skaits, kuri nostiesāti saskaņā ar KL 320.pantu. Tā piemēram, pēc minētā panta 2005.gadā notiesātas 25 personas, 2006.gadā- 26 personas, 2007.gadā- 23 personas, savukārt 2008.gada- 28 personas.
Saskaņā ar KL 320.panta pirmajā daļā sniegto kukuļņemšanas jēdzienu, ar kukuļņemšanu jāsaprot kukuļa pieņemšanu, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, to piedāvājuma apzināti prettiesisku pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku, par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135964
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties