Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:322319
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Klimatiskie apstākļi    4
  Portugāles vīna un portvīna vēsture    5
  Vīnogu šķirnes    6
  Vīnu tipi un ražošanas apgabali    7
  Vīnu galvenie ražotāji    10
  Vīnu piedāvājums Latvijas patērētājam    12
  Kopsavilkums    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

 Pasaulē visvairāk pazīstamie vīni no Portugāles ir madeira un portvīns. Šie divi elegantie deserta vīni eksistē jau daudzus simtus gadus. Vīnogulājus Portugālē sāka audzēt Feniķieši jau 600 gadus p.m.ē.. Kad 219 gadā p.m.ē. Portugālē iebruka romieši, vīnogulāji jau auga pilnā sparā, tāpēc šis reģions kļuva par Romas impērijas centrālo vīna ražošanas reģionu. Daži zinātnieki apgalvo, ka vēl joprojām ir saglabājušās vīnogu plantācijas, kuru vecums ir apmēram 2 500 gadu. Romieši portugāļu vīnus popularizēja pa visu savu impēriju. Viduslaikos Portugāle nostiprinājās kā individuāla valsts, kas vienlaicīgi kļuva par spēcīgu vīna eksportētāju. Tā kā portugāļi bija izcili tā laika jūras kuģotāji un jaunu zemju atklājēji, tad arī portugāļu vīns ātri kļuva pazīstams visā pasaulē. Pirmie kas novērtēja portugāļu augsto vīna kvalitāti bija angļi. Noguruši no pastāvīgām nesaskaņām ar frančiem, angļi vērsās pie portugāļiem ar lūgumu eksportēt savus vīnus uz Angliju. Pateicoties anglim Čārlzam II un viņa dzīves biedrenei Portugāles princesei Katrīnai Bragansai, abu valstu starpā nodibinājās ciešas ekonomiskas partneru saites.
Tik cik populāri ir portugāļu vīni pasaulē, tik rūpīgi portugāļi glabā vīna gatavošanas noslēpumus. Lai nobaudītu īstus portugāļu vīna šedevrus, diemžēl ir jādodas uz portugāli.
 Portvīna vēsture sākas ar brīdi, kad 1667. gadā Anglijas karalis vēlēdamies ieriebt Francijas karalim Ludvigam XIV, aizliedza vīna importu no Francijas. Tā kā angļi bija izslāpuši pēc vīna, tie sāka meklēt jaunus piegādātājus un galu galā tos atrada Portugālē. Angļi bija pārsteigti nobaudot, saldi stipro Porto vīnu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties