Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:321462
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā redzams no diagrammas, tad vislielākais „stabiņš” ir jautājumam 2.3., tas nozīmē, ka izrēķinot vidējo no aptaujāto atbildēm tika iegūts vislielākais skaitlis. 2.3.jautājumā ir izteikta pašrealizācijas vajadzība, un šis jautājums ir formulēts šādi: „Plašākas zināšanas paver lielākas iespējas karjeras attīstībai”. Šī vajadzība pēc A.Maslova radītās vajadzības struktūras ir ierindojama piramīdas virsotnē, jeb no pieciem līmeņiem, pašrealizācijas vajadzība atrodas piektajā līmenī. Tomēr mūsdienās A.Maslova personības vajadzību struktūrai, klāt ir nākuši vēl divi līmeņi, un tā sestajā līmenī atrodas izziņas vajadzība, savukārt septītajā estētiskā vajadzība. Tomēr gan skatoties pēc A.Maslova sākotnējās vajadzības struktūras, gan arī pēc mūsdienu pilnveidotās vajadzību struktūras - pašrealizācijas vajadzība vajadzību hierarhijā atrodas diezgan augstu.
Pašrealizācija ir savu spēju, zināšanu realizācija, likšana lietā. Pašrealizācija ir saistīta ar tiekšanos pēc panākumiem, sasniegumiem. Pašrealizācijas gadījumā personai ir vienaldzīgas citu domas, svarīgi ir tas, ko tā pati par sevi domā. Pašrealizācija ir faktiski nepiepildāma vajadzība, cilvēks vienmēr jūt, ka viņš var vairāk nekā ir izdarījis. Šī vajadzība var rasties tikai tad, kad ir apmierinātas visas iepriekšējo līmeņu vajadzības, tātad šī vajadzība kļūst aktuāla tad, kad persona ir izveidojusies, nonākusi saskaņā ar sevi un viegli realizē savu potenciālu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties