Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:321196
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Francijas ārpolitiskās pozīcijas pēc Otrā Pasaules kara    4
2.  De Golla doktrīna un Aukstais karš    6
3.  Francijas diplomātiskie izaicinājumi mūsdienu pasaules kārtībā    10
  Secinājumi    14
  Bibliogrāfija    15
Darba fragmentsAizvērt

Kopš nacionālu valstu veidošanās pirmsākumiem Francija pretendēja uz dominējošās valsts lomu Eiropā un pasaulē, tomēr vēstures gaitā tās ambīcijas ierobežoja citu Eiropas lielvalstu, Spānijas, Lielbritānijas, Prūsijas (vēlāk Vācijas), Krievijas u.c. valstu militāri – ekonomiskais potenciāls. Ikvienā laika posmā, kad tika pārdalīta ietekme Pasaulē, Francijai parādījās nozīmīgs konkurents. Spānijas noriets uz starptautiskās attiecību skatuves nostiprināja Lielbritānijas lomu, Napoleona karu rezultātā Eiropā arvien lielāku nozīmi sāka spēlēt Prūsija un Krievijas impērija, pēc 1870.gadā Eiropas kontinentālajā daļā nostiprinājās Vācija, bet Lielbritānija kļuva par lielāko koloniālo zemju īpašnieci. Savukārt Pirmais Pasaules karš parādīja, ka Eiropas procesos sāk piedalīties ASV.
Neskatoties uz to, ka Francijas ietekme Eiropā sāka samazināties līdz ar Napoleona sakāvi, līdz pat Otrā Pasaules kara beigām Francijas valdība nevēlējās atzīt acīmredzamu faktu, ka tā nevar pretendēt uz dominējošās valsts lomu Eiropā. Francija ilgstoši nevēlējās pieņemt realitāt, ko diktēja pārmaiņas starptautisko attiecību sistēmā.
Atšķirībā no Aukstā kara divpolārās pasaules, mūsdienās Francija varētu izmantot ASV hegemonijas vājos punktus, lai palielinātu savu ietekmi starptautiskajā attiecību sistēmā.Šajā referātā ir apskatītas galvenās Francijas ārpolitikas kursa tendences kopš Otrā Pasaules kara līdz pat mūsdienām. Pirmajā darba daļā aplūkotas Francijas ārpolitikas nianses īsi pēc Otrā Pasaules kara. Otrajā darba daļā analizēta Francijas ilggadējā prezidenta Šarla de Golla ārpolitiskās doktrīna attiecībā Aukstā kara laikā. Trešajā daļā aplūkotas Francijas diplomātiskās iespējas palielināt valsts ietekmi mūsdienu pasaulē. Nobeigumā ir sniegta secinājumu daļa. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1156155
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties