Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Līdzdalības iespējas politikā - apstākļi, kas tās ietekmē

     

    Referāts8 Politika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:320707
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Pamata šķērslis kas ierobežo ietekmēšanas spējas plašam iedzīvotāju lokam ir režīms. Tieši platforma uz kuras tiek veidoti regulējumi, kas nosaka iedzīvotāju attiecības ar valsti. Pat demokrātijai, kas ir iekļaujošākais pārvaldes mehānisms no visiem ir noteikti atzari, kas samazina noteiktas iedzīvotāju daļas politiskās spējas.
Demokrātija nosaka kāda loma ir noteiktām cilvēka grupām vai tās vērsumu uz individuālajām cilvēktiesībām. Tās nosaukuma attaisno fakts, ka visās režīma valstīs pastāv vārda un runas brīvības un ka vēlēšanas noris godīgi, bez jebkādas iedzīvotāju diskriminācijas. Turklāt dažādu procesu likumību regulē dažādas globālas organizācijas, kas vajadzības gadījumā par cilvēktiesību neievērošanu var piemērot ekonomiskas sankcijas.
Sociālās iesaistes pārmaiņas liecina par konkrētās politiskās sistēmas būtiskām nepilnībām, par to liecina jauni, alternatīvi iesaistes veidi kas var destrukturizēt valsti, ja tie tiek ignorēti no atbildīgo iestāžu puses un pāraug vardarbīgā iesaistes formā. Kā komunikācijas veids, šāda līdzdalības forma paplašina sabiedrības iesaistes iespējas, piemēram, protesti var veicināt kādu konkrētu, sabiedrības interesēm atbilstošu iniciatīvu pieņemšanu kā arī norādīt uz būtiskām sistēmas nepilnībām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties