Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:320563
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kolumbija ir samērā liela valsts. Tās platība ir 1 141 748 km2. Tā plešas Dienvidamerikas kontinenta ZR. Valsts pilnais nosaukums ir Kolumbijas republika (República de Colombia – kolumbiešu valodā ). Arī iedzīvotāji te ir daudz – 39 685 000. Šis iedzīvotāju skaits fiksēts 2000 gadā, bet tagad iedzīvotāji noteikti ir vairāk, jo iedzīvotāju skaita pieaugums ir pozitīvs. Valsts galvaspilsēta ir Santafe de Bogota. Valsts iekārta ir prezidentāla republika. Valsts valoda ir spāņu, bet ir iedzīvotāji, kas runā čibča un kečua valodās. 95% no valsts iedzīvotājiem ir katoļi, jo agrāk šeit valdījuši spāņi, kuru arī lielākā daļa ir katoļi. Kolumbijas apgrozībā esošā naudas vienība ir Kolumbijas peso (tās kods ir COP). Iekšzemes kopprodukts (gada laikā saražoto preču un pakalpojumu kopums, izteikts naudā)(IKP/PP) uz vienu iedzīvotāju ir 2250$ (5709;99). Valsts kods automobiļu reģistrācijas zīmēm ir CO, valsts kods ir COL.
Lielākā pilsēta valstī ir galvaspilsēta Santafe de Bogota. Tā novietota valsts vidusdaļā. Vēl lielas pilsētas ir Kali, Medeljina un Barrankilja. Barrankilja ir valsts lielākā osta, novietota Magdalenas grīvā. Kaut gan tā ir pati lielākā, Kartahenas un Buenaventuras ostu apgrozība ir lielāka (3 – 10 miljoni tonnu gadā). Mazākas par šīm ir Bukaramanga, Kukuta un Kartahena. Lielāko daļu pilsētu aizņem vidusmēra pilsētas – Santamarta, Viljavisensio, Valjedupara, Monterija, Turbo, Manisalesa, Pereira, Ibage, Buenaventura, Neiva, Florensija un Pasto. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1152393
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties