Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:318948
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Senos laikos praktiski kontracepciju (aizsargāšanos no apaugļošanās) nepielietoja, jo bija nepieciešami cilvēku resursi – mūžs bija īss, epidēmijas un kari pļāva cilvēkus kā niedres. Godā bija lielas ģimenes ar kuplu bērnu skaitu. Vienīgais kontracepcijas veids bija vai nu pilnīga atturība seksuālajā dzīvē, vai sēklas (spermas) neievadīšana sievietes makstī. Viens no paņēmieniem bija masturbācija. Bībelē ir pastāsts par Onānu, kurš pārojoties ar savu sievu, sēklu nolaida zemē (izniekoja). Un Dievs par to viņu sodīja. Vēlāk viduslaikos, Romas pāvesta Pija II laikā (apm. no 1778. gada) sākās katoļu baznīcas cīņa ar sevis seksuālo pašapmierināšanu, un lai piedotu saviem centieniem pamatojumu, baznīcas kalpi sāka izmantot šo Bībeles pastāstu kā šausminājumu par masturbācijas grēcību. Tieši tad arī iegāja sarunvalodā šis pēc būtības aplamais, bet cilvēka godu aizskarošais epitets – onanists, un sevis pašapmiernāšanu sāka dēvēt par onaniju.
No citiem avotiem ir zināms, ka tādu kontracepcijas veidu, kā prezervatīvs, lietoja vēl senajā Ķīnā. Tos izgatavija no zīda vai citiem audumiem, ieziežot ar dzīvnieku taukiem, vai arī izmantoja svaigas dzīvnieku zarnas. Cik šie, tā teikt „prezervatīvi” bija droši, spriediet paši.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties