Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:317847
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Teorētiskās atlases stratēģiju lieto kā gidu atlasot cilvēkus intervijām. Vairumā dziļo interviju nav zināms, cik daudz interviju vajadzēs novadīt, kamēr respondents sāks runāt ar intervētāju.[1.]
Intervēšanas objektu atlasē svarīgi ir atrast cilvēkus, kuri būtu iesaistīti pētāmajā problēmā dažādā pakāpē, piemēram, cilvēki, kuri ir dzīvojuši okupētā zemē un , kuri nav. Tālāk ir jāatrod vieta intervijai, kas vislabāk atspoguļotu pētāmo jautājumu. Pirmie pieņēmumi un hipotēžu formulēšana notiek jau pēc tam, kad materiāls tiek vākts. Tiek noteiktas konkrētas jomas, kas interesē intervētāju. Vēlāk, iespējams, daļa no tām tiks atmestas.
Konkrētu cilvēku izvēlei intervijai ir jāatbilst nosacījumam – kurš pie ierobežota dziļo interviju skaita būs labāks eksperts, t.i., kuram no izvēlētajiem iespējamajiem objektiem ir atbilstoša dzīves pieredze. No šāda viedokļa izšķir:
tipiskus pārstāvjus;
marginālus pārstāvjus;
ekstremālo tipu;
izcilas personības.
Sociologi parasti izvēlas tipiskus, parastus noteiktas sabiedrības pārstāvjus. Meklējot respondentus nepieciešams noteikt dažus formālus parametrus – dzimumu, vecumu, profesiju, tautību u.tml. pēc tam ir jānosaka vieta, kur vieglāk tādus cilvēkus ir atrast (kādas ir formālās un neformālās konkrētā cilvēku tipa tikšanās vietas). Personīgie kontakti ir viens no labākajiem veidiem, kā piekļūt pat diezgan noslēgtai videi.
Pēc iespējamo kandidatūru atlases un viņu piekrišanas piedalīties intervijā, būtu vēlams palūgt nākošo informantu aizpildīt veidlapu par viņu pašu, kas var palīdzēt sastādīt intervijas plānu un veidot brīvu sarunu, neuzduroties netaktiskiem jautājumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties