Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:317540
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā kino nebija izplatīts līdz pat 19.gadsimta sākumam taču, kad beidzās Pirmais pasaules karš, sākas strauja valstu attīstība dažādās jomās un viena no tām bija kultūra.
Izplatījās arī kino. Latvijā kino sāka attīsties ļoti strauji, jo bija cilvēku pieprasījums pēc kino. Cilvēki skatījās kino, jo meklēja atbildes, kā rīkoties dažādas sarežģītās dzīves situācijās. Skatījās gan jauni, gan vidējās paaudzes cilvēki. Kino bija tas, kas spēja izraut visus no ikdienas darbiem un pievērst uzmanību citām kulturālām vērtībām. Cilvēkiem bija liela interese, jo bija apnikuši dažādi lozungi, ziņu raidījumi un radio. Vēstures un mīlestības apspēlētas filmas bija visiecienītākās. Skatītājiem kino bija ne tikai izklaide vien, bet arī māksla.

Kino attīstība
Citus kultūrai svarīgus notikumus varam datēt tikai aptuveni, bet kino ir konkrētā dzimšanas diena, jo tas ir datēts materiāls un ir precīzi nosakāms, kad tas ir radies. Lai rastos kino pa priekšu vajadzīga tehnika un tieši tāpēc kino attīstībai varam izsekot soli pa solim. Latvijā par kino dzimšanas dienu varam uzskatīt 1910.gadu, kad pirmais latviešu profesionālais kinooperators Aleksandrs Stanke uzņēma Krievijas imperatora Nikolaja II vizīti Rīgā un Pētera I pieminekļa atklāšanu Rīgas centrā.
Vispirms radās fotogrāfija, bet pēc tam varēja salikt šos fotoattēlus secīgi vienu pēc otra un ātri rādot radās kustības iespaids. Būtībā visa pamatā ir videokamera, kas ir nekas cits kā uzlabots, ar papildu iespējām pilnveidots fotoaparāts. Tā radās perforācija – lente ar robiņiem abās malās.
Vārds kinematogrāfija radies no grieķu valodas, kas nozīmē kustīga attēla rakstīšana. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1158736
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties