Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:317314
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ierobežots budžets, saīsināti piegādes cikli, saprāta robežas, klientu prasības, neatkarīgie komandas locekļi, tehnoloģiju sarežģītības pieaugums, konstanta nepieciešamība pēc jauninājumiem, konkurences globalizēšanās, korporatīvās politikas, organizacionālās atkarības, uzņēmumu samazināšanās. Lielākā daļa projektu vadītāju mūsdienās ir pārslogoti ar pārlieku daudzajām atbildībām, kas gulstas uz viņu pleciem. Daži no tiem ir spiesti piegādāt rezultātu par spīti saīsinātajam piegādes ciklam, ņemot vērā klienta prasības, procesus, kontroles mehānismus, apgriezto budžetu un korporatīvo politiku. Citiem atkal nepārtraukti nepieciešams ieviest dažādus jauninājumus par spīti konkurences globalizācijai, kamēr arvien mazākas komandas cenšas strādāt ar arvien sarežģītākām tehnoloģijām. Kaut arī vairākums šo projektu vadītāju paliek pozitīvi motivēti, arī šādos apstākļos, tomēr lielākā daļa viņu veiktā darba zaudē kvalitātē, kas sekojoši atspoguļojas arī uz nododamā rezultāta kvalitāti. Tādejādi arī klients nejūt komandas vadītāja lielo atdevi, jo klients redz tikai rezultātu.
Lielākā daļa šo projektu vadītāju tērē laiku uz parastākajiem administratīvajiem procesiem, kā pildot dažādas formas, kurām ir apšaubāma nepieciešamība, kā arī radot laika grafikus un plānus, kuriem bieži vien ir tieksme kļūt neaktuāliem, tāpat laiks tiek tērēts uz izdomātiem aprēķiniem un budžeta plāniem, kas atšķiras no patiesajiem datiem. Visa šo dokumentācijas kalnu radīšana veicina tikai iedomātu komfortu un drošību par projekta uzraudzību. Tāpat laiks tiek tērēts uz centieniem organizēt neiedomājamus komunikācijas un koordinācijas pasākumus, tādējādi ievērojot visus birokrātiskos priekšrakstus. Tādējādi laiks, kas tiek tērēts uz lietām, kuras nes tiešu labumu klienta vērtībai, salīdzinājumā ar citām, ko ir spiests patērēt projektu vadītājs, ir pavisam neliels. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties