Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:316607
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
  CIVILTIESISKĀS ATBILDĪBAS APDROŠINĀŠANAS JĒDZIENS    3
  SAUSZEMES TRANSPORTLĪDZEKĻU ĪPAŠNIEKU CIVILTIESISKĀS ATBILDĪBAS OBLIGĀTĀ APDROŠINĀŠANA    13
  PROFESIONĀLĀ KOMPENSĀCIJA    24
  SABIEDRĪBAS ATBILDĪBA    28
  CIVILTIESISKĀ ATBILDĪBA PAR PRODUKCIJU    29
  NOBEIGUMS    30
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Pašlaik apdrošināšanas pakalpojumi ieņem nozīmīgu lomu sabiedrībā. Īpaši tas ir saistīts ar to, ka dažus apdrošināšanas pakalpojumus kā obligātus nosaka Latvijas Republikas spēkā esošie normatīvie akti. Tas arī attiecas uz civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. Masu medijos bieži vien ir sastopami vairāku profesiju pārstāvju norādījumi, ka viņu profesionālā darbība ir droša, jo viņiem saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem sava profesionālā darbība ir jāapdrošina. Tādējādi tas ļoti ietekmē sabiedrību, jo sabiedrībai tiek dots signāls, ka šiem pārstāvjiem, viņu profesionālajai darbībai var uzticēties.
Līdz ar to autore par savu kursa darba tēmu ir izvēlējusies civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas ietekmi uz sabiedrību. Darba mērķis ir noskaidrot civiltiesiskās atbildības formu un saturu un tās ietekmi uz sabiedrību. Darba uzdevumi ir noskaidrot civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas jēdzienu un Latvijas Republikas spēkā esošo normatīvo aktos noteiktos, kā arī Latvijas apdrošināšanas akciju sabiedrību piedāvātos civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas pakalpojumus.
Izstrādājot šo darbu, tika izmantoti Latvijas Republikas spēkā esošie normatīvie akti, literatūra par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, statistika par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un Latvijas apdrošināšanas akciju sabiedrību piedāvātie civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas pakalpojumi.
Izstrādājot šo darbu, tika izmantotas tādas pētniecības metodes, kā analīze, salīdzinošā un vēsturiskā metode.

CIVILTIESISKĀS ATBILDĪBAS APDROŠINĀŠANAS JĒDZIENS
Lai būtu iespējams noskaidrot un izanalizēt civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas jēdzienu ir nepieciešams noskaidrot jēdzienu saturu, kas veido terminu „civiltiesiskās atbildības apdrošināšana”. Šie jēdzieni ir:
• civiltiesiskā atbildība
• apdrošināšana.
Noskaidrojot abu šo jēdzienu saturu un formu, izpratne par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu būs pilnīgāka un vispusīgāka.
Civiltiesiskā atbildība.
Lai būtu iespējams analizēt civiltiesisko atbildību, ir jānoskaidro juridiskās atbildības jēdziens. Civiltiesiskā atbildība ir viens no juridiskās atbildības veidiem. Ar juridisko atbildību saprot valsts piespiešanu tiesību prasību pildīšanai, tiesiskās attiecības, kad katrai no pusēm jāatbild citas puses, valsts un sabiedrības priekšā; valsts piespiešanas piemērošanu tiesībpārkāpējiem par izdarīto tiesībpārkāpumu, kam ir personisks, mantisks vai organizatorisks raksturs un kas paredzēts tiesību normās. Valsts piespiedu raksturs izpaužas arī tādējādi, ka juridiskā atbildība tiesībpārkāpuma gadījumā iestājas neatkarīgi no personas vēlmes un gribas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130133
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties