Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:315891
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lietus parādās pēkšņi, un nereti arī atlaides var salīdzināt ar pēkšņu lietus gāzi. Tātad arī šajā situācija tika izmantots tēlainais izteiksmes līdzeklis- metafora. Šie, manuprāt, bija spilgtākie metaforu piemēri žurnāla „Ieva” interviju slejās.
„Līdz šim zināmā labākā lieta ir būt metaforas meistaram. To nevar iemācīties; tā ir ģēnija pazīme, ja tā vērš domas uz līdzībām.” Uzskatu, ka šajā apgalvojumā Aristotelis ir izteicies pilnīgi pareizi. Nevar no galvas iekalt metaforas un tās pielietot savā valodā. Tās ir jālieto pēc izjūtām, un uzskatu, ka ne visi cilvēki prot runāt skaisti un ar valodas izjūtām. Metaforiska runa ir savdabīga parādība, un ne katram tā ir dāvāta. Runāt daudz prot liels ļaužu pulks, taču runāt tādus vārdus, kas ietērpti metaforiskās mežģīnēs prot tādi, kas, pirmkārt, zina, ko nozīme metafora un, otrkārt, apzinās kuros gadījumos metaforas var iekļaut savā runā. Secinu, ka manis izvēlētajās intervijās ir iekļauts metaforu lietojums, un interviju sniedzējas ir apzinājušas metaforu lietojumu savā runā. Runā tās nav ļoti daudz, taču pietiekami, lai par runu varētu teikt, ka tā ir spilgtāka un krāšņāka nekā bez tām. Metafora- tā spilgtina un bagātina mūsu valodu, tāpēc, manuprāt, ikkatram ir jāapzinās to pielietojums savā valodas stilā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1354465
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties