Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:315335
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viena no nozīmīgākajām lietām, kurā ir apskatīta advokāta klienta noslēpuma institūts ir krimināllieta Nr.81207797. Tajā tika iekļauta būtiska atziņa - advokātam jāievēro stingra konfidencialitāte visās lietās, kas saistītas ar uzdevumu, ieskaitot visu korespondenci pirms un pēc uzdevuma, visu informāciju un dokumentus, kas saistīti ar uzdevumu, un it sevišķi Klienta un tā pārstāvja (beneficiāro) īpašnieku (benefical owners) identitāti Tajā advokāts A. Čapkevičs līdz ar savu klientu tika apsūdzēts par mantas piesavināšanos lielā apjomā, taču tiesa atsaucoties uz iepriekšminēto atziņu un Latvijas Republikas Advokatūras likumu (redakcijā līdz 1998. g. 19. februārim), advokātu attaisnoja no prokurora pieprasītās brīvības atņemšanas uz 10 gadiem.
Izskatot šo pašu lietu Senātā, tika secināts, ka tiesa pamatoti nākusi pie secinājuma, ka attaisnotais konkrētajā lietā rīkojies nevis kā amatpersona, bet gan kā advokāts, kurš sniedzis juridiskos pakalpojumus uz noslēgto līgumu pamata, stingri ievērodams konfidencialitāti savu pienākumu veikšanai. Līdz ar to autors konstatē, ka, sniedzot juridiskos pakalpojumus, vienmēr būtiski nodalīt jurista darbu ar klienta noslēpumu priekšgalā no individuālas uzņēmējdarbības, kurā jurists izpilda amatpersonas darbības. Lielbritānijas tiesa ir norādījusi, ka praktiskas problēmas sagādā profesionālā noslēpuma lietas kopsakarā kriminālprocesuālajām darbībām. Izpildvaras pārstāvim (policistam) nav atļauts izmantot priviliģētos materiālus (t.i., profesionālo noslēpumu saturošos), ja ir pietiekams pamats ticēt tam, ka tie ir profesionālo noslēpumu saturošs objekti. Līdzīgi ir norādījis arī Latvijas bijušais tiesībsargs R. Apsītis - "advokāta un viņa aizstāvamā telefonsarunas ir konfidenciālas". "Pamatojoties uz to, informācija, kas iegūta, noklausoties telefonsarunas starp advokātu un viņa aizstāvamo, nav izmantojama kā pierādījumi kriminālprocesā," konstatējis tiesībsargs. Tāpat viņš norādījis, ka "speciālās izmeklēšanas darbības rezultātā iegūtās ziņas, kurām nav pierādījuma nozīmes kriminālprocesā, ir valsts vai izmeklēšanas noslēpums, un personas par to izpaušanu atbild Krimināllikuma noteiktajā kārtībā".

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1329048
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties