Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:315061
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Plutons ir Saules sistēmas vistālākā planēta, kas atrodas 40 reizes tālāk no Saules nekā Zeme u kas tika atklāta pati pēdējā.Pētījumi ir apgrūtināti planētas tālās atrašanās un zemās temperatūras dēļ.Tās esamību teorētiski paredzēja amerikāņu astronoms Persivals Lovels 1915. gadā.1930. Plutonu kā 15. zvaigžņu lieluma zvaigznīti ievēroja Lovela observatorijas darbinieks Klaids Tombo. Planēta tika nodēvēta antīkās mitoloģijas pazemes dieva Plutona vārdā.
Ieraudzīt Plutonu iespējams tikai ar jaudīga teleskopa palīdzību. Maksimālais zvaigžņu lielums m=+15,1.no visām pārējām Saules sistēmas planētām Plutonam ir visaugstākā elektricitāte: e=0,244. Tādējādi Plutona orbītai ir stipri izstiepta forma. Saulei vistuvākais orbītas punkts atrodas 4447 milj. Km attālumā, bet vistālākais- 7392 milj. km attālumā no Saules. Planēta kustas pa orbītu ar vidējo ātrumu 4,8 km/s;Plutons apriņķo ap savu orbītu6,39 diennakšu laikā; apriņķošanas ap Sauli periods T=245,73 gadi. Griežoties ap Sauli, Plutons atrodas rezonansē ar Neptūnu, tāpēc 1936. gadā Reimonds Litltons izvirzīja hipotēzi, ka pagātnē Plutons bijis Neptūna pavadonis, taču pierādīt šo apgalvojumu neizdevās. Ilgu laiku pastāvēja uzskats, ka izmēru un masas ziņā Plutons līdzinās Zemei, kaut gan tam nebija pamatojuma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1153859
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties