Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:314943
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izmantotās cenu stratēģijas
Tā kā Hennessy ir luksusa konglomerāta daļā, tad viņu cenu stratēģijas mērķis ir būt par līderi kvalitātes jomā. Tas nozīmē augstu uzcenojumu, limitētu pieejamību un ļoti reti atlaides. Hennessy to var atļauties darīt, jo ir plaši atpazīstami, viņiem ir izveidojusies lojālu klientu bāze un, protams, savās garās vēstures dēļ, kas klientos rada uzticību, ka patiešām pērk kvalitatīvu produktu. Palīdz arī tas, ka Hennessy produkti vienmēr ierindojas starp top 10 populārākajiem un labākajiem alkoholu brendiem.
Cena šāda tipa alkoholam ir ļoti elastīga, proti, pieaugot pieprasījumam cena augs, tas ir tā iemesla dēļ, ka pieaugot pieprasījumam, piedāvājums vienkārši fiziski nevar palielināties, jo pat pašam lētākajam konjakam ir jānostāv koka mucās 2-5 gadi pirms to iespējams pārdot. Tieši tāpēc viņiem rūpīgi jāplāno savas mārketinga aktivitātes vairākus gadus uz priekšu, jo ja pieprasījums būs pārāk liels un produkcija tiks izpirkta, tad cilvēki būs spiesti izvēlēties citu kompāniju produkciju. Šādi daļa no cilvēkiem pierastu pie jaunā produkta un, iespējams, nekad vairs neizvēlētos Hennessy. Atsevišķos gadījumos ir iespējama tāda situācija, ka palielinot cenu, pieprasījums pieaugs, jo šādu produktu piekritēji parasti nav pārāk jūtīgi pret cenu izmaiņām, viņiem svarīgs prestižs, parādīt savu materiālo stāvokli citiem. Kā arī, vidējs šī produkta patērētājs nav spējīgs noteikt vai šis produkts ir tās naudas vērts ko viņš maksā.
Tā kā izmaksas un konjaka sastāvdaļas tiek slēptas, tad nav iespējams precīzi aprēķināt vienas pudeles pašizmaksas, bet uzzinot 2009.gada Hennessy ienākumus, peļņu un pārdošanas apjomus, mēs spējām aprēķināt, ka vienas pudeles pašizmaksa ir 9 eiro, bet tas ir ļoti aptuvens skaitlis, jo negribas ticēt, ka 180000 eiro dārgas pudeles pašizmaksas būtu tik zemas. Visticamāk Hennessy daudz ietaupa uz to, ka viss tiek ražots vienā vietā un darbinieki šeit strādā no paaudzes paaudzē, tās būtu transportēšanas, sakaru un apmācības izmaksas, kā arī viss ražošanas process notiek maksimāli efektīvi, jo katra darbība ir noslīpēta līdz izcilībai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318862
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties