Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:313398
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Problēmas raksturojums un aktualitāte    3
  Problēmu izraisošie un veicinošie faktori   
  Problēmas ētiskie aspekti   
  Problēmas risināšanas ceļi un secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Problēmas risināšanas ceļi un secinājumi.
Kas bieži liekas problēma nemaz tāda var nebūt? Bet katru gadījumu ir jāapskata atsevišķi un nevar vienu paņēmienu piemērot visiem. Grāmata, ko uzraksta psihologi, krīzes centra darbinieki ir kopējais problēmu apkopojums. No kā var sev izsecināt piemērotāku paņēmienu, veidu, kā pareizi audzināt pusaudžus. Problēmu kopums ir visdažādāks. Un to risināšanas veidi katrā valstī atšķiras. Bet ja ņem katru kontinentu atsevišķi, tad to risināšana ļoti atšķiras no mums latviešiem pieņemamā veida. Rietumeiropā jauniešiem ir liels spēks. Tie spēj daudz ko ietekmēt un panākt. lai viņu dzīves kvalitātes līmenis uzlabotos. Taču Austrumeiropas valstīs pastāv liels vardarbības līmenis. Jaunieši, kuri iebrauc studēt Krievijā nevar būt droši par savu dzīvību, jo tur pastāv rasu diskriminācija. Šī ir valstiska mēroga problēma. Ja salīdzina, ka ASV dzīvo ļoti daudz dažādu rasu pārstāvju un o starpā arī valda domstarpības, taču viņi ar laiku sāk ar to sadzīvot un citu rasu pārstāvjiem ir līdzīgas tiesības, kā Amerikas pamatiedzīvotājiem.
Ar jauniešu pārkāpumiem katra valsts izdod savus likumus kā lai tiek galā ar jauniešu pārkāpumiem. Skatās pēc nozieguma smaguma. Attiecīgi piemēro sodu. Latvijā ar pārkāpējiem cenšas tikt galā neliekot cietumā, bet gan, ja noziegums nav smags piemēro sabiedrisku darbu ar inspektora uzraudzību. Ja tomēr noziegums ir smagāks var piemērot daļēju apcietinājumu.
Taču, ja arī cilvēks ir noziedzies viņam pirmā reizē nedrīkst piemērot apcietinājumu, bet, manuprāt, vajag piespriest piespiedu sabiedrisko darbu. Jo ja cilvēks kaut ko ir izdarījis un apzinās, ka ir kļūdījies, tad cietums pirmā reizē var salauzt cilvēku un viņš vairs nedomās, ka apcietinājums ir kaut kas šausmīgs.
Populārs ir arī mājas arests, ko saviem bērniem piespriež viņu vecāki, par pārkāpumiem, kas nav lieli un tādi, kurus nevar atstāt bez uzraudzības. Taču mājas arests, manuprāt, ieslogot bērnu istabā nekādu labumu nenesīs. Vajag jebkurā gadījumā pārkāpuma izdarītājam piespriest piespiedu sabiedrisko darbu.
Lai nebūtu jānonāk līdz gadījumam kāds tiek izdarīts kāds noziegums, ir jāpievērš bērnam uzmanība jau tad, kad viņš jau aug no mazotnes. Katra personība veidojas līdz pieciem gadiem un doma par to ka es pievērsīšos bērna audzināšanai pēc desmit gadiem, tas jau būs stipri par vēlu. Tad jau ir cilvēks ar savu raksturu, domāšanas veidu, iespējams pareizi neizkoptu, un tad kaut ko mainīt ir jau grūti vai pat neiespējami.
Tad lai nerastos nekādu pusaudžu problēmu ar kurām ir grūti tikt galā, savlaicīgi jāsāk pievērsties bērnu audzināšanai. Lai nebūtu jādomā kā tikt ar sekām galā, bet gan jātiek galā ar iedīgli, kas rodas katrā jaunā cilvēka. Grūti mūsdienās tikt galā ar daudzām lietām, kas ir mums visapkārt. Tehnoloģiju laikmets, kuram ir jāatvieglo mūsu ikdienu, bet notiek pretējs. Ja automātiskā veļas mašīna mazgā veļu, tas nenozīmē, ka mums tas laiks ir brīvs. Daudzus darbus dara roboti, bet lika mums kļūst aizvien mazāk.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1234254
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties